LG G5, modüler tasarımıyla amiral gemisi telefonlara farklı bir soluk getirme amacıyla yola çıkmıştı. Ancak telefonun beklenen ilgiyi görmemesi, LG’nin planlarının bir ölçüde suya düşmesine neden olmuşa benziyor. Güney Koreli şirketin açıkladığı yılın üçüncü çeyreğine ait finans raporu, G5 satışlarının mobil birime olan etkilerinin görülmesini sağlıyor.
Modüler bir akıllı telefon üretme fikri ilk bakışta övgüye değer ve makul görünse de, cihazı parça parça iyileştirme yaklaşımının kullanıcı nezdinde pek etkili olmadığı anlaşılıyor. Uzun vadede ekonomik ve çevre dostu olmaları da modüler telefonları ön plana çıkarmaya yetmemişe benziyor. Google bu nedenle Project Ara adını verdiği modüler telefon projesini rafa kaldırdı. LG G5 ve Moto X’in bu yöndeki uygulamaları da arzu edilen sonuca yaklaşmak için yeterli olmadı. Her iki cihazda da modüler bileşenler olmasa bile, modüler ekstra aksesuarlar sunulmuştu.
LG G5 pek çok yönüyle 2016’nın üst sınıf akıllı telefonları arasında yer alıyor. Ancak telefonun başarısı için modülerliğin ön plana çıkarılması, telefonun beklenen etkiyi yaratmasına mani olmuşa benziyor. LG finans raporu da oluşan tabloyu doğruluyor.
LG finans raporu mobil birimindeki düşüşü gözler önüne seriyor
LG’nin mobil iletişim birimi, yılın üçüncü çeyreğinde sadece 2.5 trilyon won (7,1 milyar TL) gelir elde edebildi. Bu rakam ilk bakışta göze pek az gelmese de, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre yüzde 23’lük bir düşüşü işaret ediyor. Birimin operasyonel zararıysa 436.4 milyar won (1,2 milyar TL) oldu.
LG, G5’in açığı kapatması için umudunu V20’ye bağlamışa benziyor. G5’in daha az egzantrik bir versiyonu olarak nitelenebilecek LG V20, görüntü ve ses deneyimi üzerine odaklanıyor.