Teknoloji

LG, iptal edilen microLED Apple Watch panel siparişi nedeniyle Apple’dan tazminat istiyor

apple watch lg

LG, Apple’ın Apple Watch Ultra için verdiği microLED panel siparişini iptal etmesi nedeniyle Cupertino merkezli şirketten tazminat istiyor. MicroLED ekranlı Apple Watch Ultra hakkındaki söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Ancak bu haberler, Apple’ın LG’ye verdiği microLED panel siparişini iptal ettiği ortaya çıkınca kesilmişti.

Görünen o ki, bu sipariş Osram üzerinden LG’ye iletilmiş. Ancak işin bir tarafında LG’nin de olduğu Güney Koreli şirketin şikayetiyle anlaşılıyor. Şirket, Apple’ın Apple Watch microLED projesinin “askıya alınması” için ödeme yapmasını istiyor.

Habere göre, LG “Apple’ın resmi olmayan talebi” üzerine microLED panel üretimini gerçekleştirmeyi planlıyordu. Ancak bir süre sonra Apple, microLED ekranlı Apple Watch projesinin fişini tamamen çekmeyi tercih etti.

LG Apple yüzünden ne kadar kaybetti?

LG, proje için “on milyarlarca won” harcadığını belirtiyor. Bu noktada 1 milyar wonun 730 bin dolara tekabül ettiğini ve “on milyarlarca won” ile de yaklaşık 65 milyon doların kastedildiğini belirtmekte fayda var.

Görünen o ki, LG bu proje için bazı ekipmanların yerini değiştirdi, tesislerinde özel bir alan hazırladı, iş gücü topladı ve özel bir ekip oluşturdu. LG’nin tedarikçileri de şirkete ekipman teslim etmeye hazırlandı. Apple’ın projeyi iptal etmesinin bir sonucu olarak LG görev gücünü dağıttı ve daha önce yaptığı masraflar “batık maliyet” hâline geldi.