Teknoloji

Lenovo’nun yeni taşınabilir oyun tableti Snapdragon 8 Gen 3 ile geliyor

lenovo legion y700 2024

Lenovo, taşınabilir oyun severlere yeni bir seçenek sunmaya hazırlanıyor. Şirket, popüler Legion Y700 oyun tabletinin yenilenmiş bir versiyonunun yakında tanıtılacağını Weibo hesabı üzerinden doğruladı.

Henüz fazla ayrıntı paylaşılmasa da, yalnızca “çok yakında” ifadesi kullanıldı. Ancak güvenilir teknoloji sızıntılarıyla bilinen Digital Chat Station’ın paylaştığı yakın tarihli bir Geekbench 5 listesi, donanım hakkında bazı bilgiler veriyor.

Listede Lenovo’nun Y700 olduğuna inanılan bir cihazında Snapdragon 8 Gen 3 SoC ve 12GB RAM bulunduğu görülüyor. Cihaz, tek çekirdek testinde 2.209 puan, çoklu çekirdek testinde ise 6.509 puan aldı. Yeni yonga seti, önceki modelde kullanılan Snapdragon 8+ Gen 1’e kıyasla önemli bir performans artışı sağlayacak gibi görünüyor.

Geekbench listesi Y700’ün işlem gücüne dair ipuçları verse de, ekran, depolama seçenekleri ve pil kapasitesi gibi diğer önemli özellikler hala gizemini koruyor.

Cihazın uluslararası lansman stratejisi de belirsizliğini koruyor. Ancak, bir önceki modelin izlediği yolu düşünürsek, Çin’deki lansmanın ardından küresel bir çıkış ihtimali oldukça yüksek.

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte, Legion Y700’ün önümüzdeki haftalar veya aylar içinde piyasaya sürülmesi muhtemel görünüyor. Bu da Lenovo’yu tatil sezonunda güçlü bir konuma yerleştirerek, taşınabilir ve güçlü bir oyun cihazı arayan mobil oyuncuların ilgisini çekebilir.

Lenovo Legion Y700 (2023) özellikleri

2023 model Legion Y700, 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip 8 inçlik bir ekranla geliyor. 343 PPI piksel yoğunluğu, yüzde 100 DCI-P3 renk gamı, 500 nit tepe parlaklığı ve 144Hz yenileme hızına sahip olan bu ekran, oyunseverlere üst düzey bir görsel deneyim sunuyor.

Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisine ek olarak, cihaz LPDDR5X RAM ve UFS 3.0 depolama alanıyla destekleniyor. Ayrıca, LED flaşlı 13 MP çift arka kamera ve selfie çekimleri için 8 MP ön kamera bulunuyor.

Pil ömrü açısından, 2023 model Legion Y700, 6550 mAh kapasiteli bir pil ile geliyor ve 45W Super Flash Şarj desteği sunuyor. Ek olarak, tablet, aynı anda şarj ve kulaklık kullanımına izin veren çift USB Type-C portlarına sahip. Ayrıca, pil ömrünü korumak ve performansı artırmak amacıyla “bypass” şarj özelliği de mevcut.