Lenovo denince pek çok kişinin aklına ilk olarak dizüstü bilgisayarlar veya akıllı telefonlar geliyor. Ancak şirket melez cihazlardan çok daha etkileyici ve heyecan verici konseptler de geliştiriyor. Tech World adını taşıyan inovasyon zirvelerinden üçüncüsünü gerçekleştiren şirket, bazı yeni Yogabook renklerinin yanı sıra konsept ürünlerini de gözler önüne çıkardı. Söz konusu konsept ürünler arasında en çok dikkat çeken ise artırılmış gerçeklik başlığı ve akıllı hoparlör/projektör oldu. Lenovo artırılmış gerçeklik başlığı ile 40 derecelik bir görüş açısında bağımsız görüntü işleme imkanı sunmayı amaçlıyor. Şirket tarafından daystAR olarak adlandırılan başlığın bir telefona veya bilgisayara bağlanması gerekmiyor. Lenovo, kendi elinden çıkan artırılmış gerçeklik platformu sayesinde geliştiricilerin başlık için çok sayıda uygulama hazırlamasını bekliyor.
Lenovo’nun gözler önüne çıkardığı konseptler arasında en çok dikkat çekenlerden birisi de SmartCast+ oldu. Sesli asistana sahip mevcut akıllı hoparlörlere kıyasla çok daha fazla şey vadeden SmartCast+, projektör özelliğiyle fark yaratma potansiyeli taşıyor. SmartCast+’ın gerçek bir ürüne dönüşüp dönüşmeyeceği şu an için bilinmiyor. Ancak bu durum gerçekleştiği takdirde Lenovo cihaza sesleri ve nesneleri tanıma, projeksiyon yoluyla artırılmış gerçeklik deneyimi sunma gibi yetenekler kazandırmayı planlıyor.
Lenovo, Siri ve Alexa’dan daha akıllı olmasını amaçladığı bir yapay zekâ asistanı geliştirmek için de çalışıyor. Yapay zekâ asistanına CAVA adını veren şirket, derin öğrenme yardımıyla yüz tanıma ve doğal dil algılama teknolojileri geliştirmeyi istiyor. Bu sayede CAVA’nın kendisine söylenenleri anlaması ve bu doğrultuda önerilerde bulunması amaçlanıyor. Örneğin, “2 saat içinde bir görüşmem var” dendiğinde CAVA otomatik olarak hava durumunu ve trafik yoğunluğunu kontrol ediyor ve çıkış zamanı için öneride bulunuyor.
SmartVest ise Lenovo’nun sağlık odaklı konsepti olarak dikkat çekiyor. EKG çekme yeteneğine sahip giyilebilir ürün, kalp ritmini sürekli olarak takip edebiliyor. Müşteri hizmetleri platformu Xiaole ise müşterilerle girilen etkileşimlerle gelişiyor ve bu sayede sohbetlerin daha doğal ve kişisel bir hava kazanmasını sağlıyor.
Lenovo artırılmış gerçeklik başlığını gerçek bir ürüne dönüştürmeyebilir
Lenovo’dan yapılan açıklamada konseptlerin Ar-Ge sürecinin önemli parçalarından biri olarak değerlendirildiği, şirketin keşfetmeye ve sınırları zorlamaya devam edeceği belirtildi. Ancak şirket görücüye çıkarttığı konseptlerin gerçek ürünlere dönüşmesi konusunda garanti vermedi.