Eğlence

FIFA ve Konami e-spor için güçlerini birleştiriyor

konami fifa

Konami ve FIFA, espora yönelik küresel taahhütlerini pekiştirmek amacıyla iş birliği yaparak eFootball ile iki farklı FIFAe World Cup turnuvası düzenleyeceklerini duyurdu. Bu iş birliği kapsamında, oyuncuların futbol coşkusunu en üst seviyeye çıkarmak ve ülkelerini temsil etmelerine olanak sağlamak amaçlanıyor.

FIFAe Dünya Kupası elemeleri 10 Ekim Perşembe günü başlayacak ve hem konsol hem de mobil platformlarda ayrı turnuvalar düzenlenecek. Her turnuvada bir FIFAe Dünya Şampiyonu belirlenecek. E-spora olan ilgiyi artırmayı hedefleyen bu ortaklık, farklı platformlarda geniş bir kitleye hitap etmeyi planlıyor. İlk yıl düzenlenecek final etkinliklerine 18 ülke katılacak. Bu ülkeler, oyuncu kitlesi ve performans gibi kriterler dikkate alınarak belirlendi. Turnuvaya katılmak isteyen oyuncuların eFootball’un en son sürümüne sahip olmaları gerekiyor.

Turnuvaya katılacak ülkeler arasında Türkiye de yer alıyor. Diğer katılımcı ülkeler ise Arjantin, Brezilya, İngiltere, Fransa, Japonya gibi futbol devlerini içeriyor.

Konami: FIFA işe iş birliğimiz eFootball’u daha iyi tanıtmamızı sağlayacak

Konami’nin Kıdemli Yöneticisi Koji Kobayashi, iş birliğine dair şu açıklamayı yaptı: “Konami olarak futbol simülasyonu ve e-sporun gelişimini desteklemek için sürekli çalıştık. FIFAe ile bu yeni ortaklık, eFootball’u daha da tanıtmamıza olanak tanıyor. FIFAe World Cup’ın başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

FIFA İşletme Müdürü Romy Gai de ortaklıkla ilgili şunları söyledi: “Konami ile güçlerimizi birleştirmekten heyecan duyuyoruz. Bu iş birliği, futbolun küresel tanıtımını ve oyuncuların yeteneklerini sergileyecekleri bir platform sunma misyonumuzla örtüşüyor.”