İncelemelerManşetler

Keenetic Hero 4G+ İncelemesi

keenetic hero 4g+ inceleme

Şimdiye kadar farklı birçok ürününü incelediğimiz Keenetic, ihtiyaçlara iyi şekilde cevap veren, esnek ve kullanışlı arayüzüyle kolay kurulum ve kullanım imkanı sağlayan ürünleriyle tüketicilere birçok seçenek sunuyor. Bunlara yenilerini de eklemeyi sürdürüyor. Keenetic ürün yelpazesine eklenen en son ürünlerden biri Hero 4G+ oldu. Geçen yıl bu zamanlar piyasaya çıkan Hero 4G modeline göre en büyük avantajı, saniyede 300 megabite kadar indirme hızlarını desteklemesi. Bu sayede 4.5G şebekelerinin yüksek veri bağlantı hızlarından daha iyi şekilde yararlanmak mümkün oluyor. Bunun yanı sıra, sahip olduğu router özelliği sayesinde, evinizde veya iş yerinizde bulunan fiber internet modemini destekleyen bir cihaz olarak kullanma esnekliğine de sahip oluyorsunuz.

Diğer Keenetic ürünleri gibi, Keenetic Hero 4G+ da özellikler ve yetenekler açısından epey zengin ve doyurucu görünüyor. Fiber ve LTE şebekeleri için aynı anda kurulum yaparak birbirine yedekli bir internet sistemi oluşturabilirsiniz. Böylelikle, internet bağlantısının hiç kesilmemesinin gerektiği ev veya iş yeri ortamında, sabit internette oluşabilecek muhtemel bir kesintide hücresel şebeke üzerinden kesintisiz internet erişimi sağlamaya devam edebilirsiniz. Bunun dışında ücra yerde bir yazlığı bulunan ve orada da sabit internet altyapısına erişemeyen kullanıcılar için, Hero 4G+’ın LTE desteği tek başına büyük avantaj sağlayacaktır.

keenetic hero 4g+ inceleme

Wi-Fi 6 desteğiyle yüksek bir kablosuz ağ hızı sunan Keenetic Hero 4G+’ın her iki kenarına yerleştirilmiş iki adet 5 dBi anten bulunuyor. Bu antenleri dilediğiniz gibi döndürerek sinyal akışını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca arkada bulunan yuvalara da hücresel şebeke antenleri takılıyor. Bu antenlerin alış gücü gayet iyi, içeride de iyi bir performans gösteriyor. Üstelik Hero 4G+’ın kullanıcı arayüzünde yer alan şebeke durumu sayfası sayesinde, sinyal alış durumu hakkında çok daha detaylı bir tabloya erişmeniz ve buna göre konumlandırma yapmanız mümkün olacaktır. Bu arada, arzu ederseniz harici 4G anten bağlayarak hücresel şebeke sinyal gücünü, dolayısıyla mobil veri hızını artırma imkanınız da bulunuyor.

Keenetic Hero 4G+’ın arkasında bir adet nano SIM kart yuvası var. Artık elimizde genellikle bu boyutlarda SIM kartlar olduğundan microSIM kart adaptörü aramaya gerek kalmıyor. SIM kartı yuvasına kolayca takıp çıkarmak mümkün. Öte yandan arkada dört adet gigabit ethernet portu var. Bunlardan ilki, mavi renkle işaretlenmiş ve WAN bağlantısı için ayrılmış. Diğer üç portu destekleyen cihazlarınızı kabloyla internete bağlamak için kullanabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak, arkada iki adet anten bağlantı yuvası var. Kutudan çıkan antenleri ya da edineceğiniz bir harici 4G anteni buraya bağlayabilirsiniz. Eğer LTE özelliğini kullanmayacaksanız, bu portlara anten takmanıza gerek yok.

keenetic hero 4g+ inceleme

Tüm bağlantıları yapıp cihazı çalıştırdıktan sonra, kurulum için akıllı telefonunuzu kullanmanız yeterli. Cihazın altındaki QR kodu okutarak Wi-Fi bağlantısını yapın. Ayrıca geçici Wi-Fi bilgileri altta, QR kodunun yanında yazıyor. Biz kurulumu bir iPhone’la yaptık. Hero 4G+’ı kullanacağınız senaryoya bağlı olarak izlemeniz gereken kurulum adımları değişiyor. Eğer fiber ve LTE yedekli şekilde bir kurulum yapacaksanız, birincisine öncelik vererek kurulum yapmanız gerekiyor. Amacınız yazlık ve bunun gibi yerler için bir LTE modem kurulumu yapmaksa, o hâlde kurulum ekranında yer alan mobil veri kurulumu seçeneğiyle devam etmelisiniz. Her iki durumda da kurulum hızlı şekilde tamamlanıyor ve Keenetic Hero 4G+ kuruluma hazır hâle geliyor.

Keenetic Hero 4G+ da KeeneticOS işletim sistemiyle çalışıyor. Keenetic cihazlarına özel bu işletim sistemi, geçen zamanla birlikte gelişerek çok daha esnek ve kullanışlı hâle geldi. Temel seviyede router cihazlarının sunduğu güvenlik ve yönlendirme ayarlarının haricinde, bileşen ekleme özelliğini kullanarak birçok farklı özellik ve yetenekle Keenetic Hero 4G+’ı farklı senaryolara uygun hâle getirebilirsiniz. Örneğin WebDAV bileşeni sayesinde, kenarda bulunan USB 3.0 destekli USB portuna takacağınız harici disk yardımıyla uzaktan erişebileceğiniz bir bulut sunucusu kurabilirsiniz. Ya da medya sunucusu bileşeni sayesinde, USB diskteki dosyalara aynı ağ içindeki cihazlardan erişebilir ve kendi medya sunucunuzun sahibi olabilirsiniz. KeeneticOS’in sezgisel ve kullanışlı arayüzü, normalde karmaşık görünen tüm bu işlemleri hızlı ve basit şekilde hâlletmeye olanak sağlıyor.

keenetic hero 4g+ inceleme

KeeneticOS, gelen güncellemelerle sürekli gelişen bir yazılım. Ayarlar içinde yer alan güncelleme bölümünden otomatik güncelleme zamanı belirleyebilirsiniz. Arzu ederseniz, gelen yenilikleri kararlı sürümlerden önce test etme imkanınız da var. Cihazın üzerinde bulunan LED lambalarının ve fonksiyon tuşlarının ne için kullanılacağı konusunda da KeeneticOS kullanıcılarına büyük bir esneklik sağlıyor. Esnekliğin sınırı bunlarla sınırlı kalmıyor. Eğer başka bir Keenetic ürünü daha edinirseniz, Hero 4G+’ı menzil genişletici bir cihaz gibi çalıştırıp farklı ihtiyaçlar için kullanmanız mümkün.

Ya da Keenetic’in Wi-Fi 6 destekli Sprinter gibi farklı bir ürününü satın alarak, Keenetic Hero 4G+’ın kalbinde yer aldığı bir örgü tipi Wi-Fi ağı kurabilirsiniz. Keenetic’in Wi-Fi Sistemi özelliği, özellikle villa ve bunun gibi büyük mekanlarda, mekanın tümünü kaplayan ve kesintisiz geçiş imkanı sunan ağlar kurmaya izin veriyor. Özellikle villa tipi yazlıklarda bu özellik fazlasıyla kullanışlı olacaktır. Üstelik kurulum da çok basit. Hero 4G+ ve Sprinter’da WPS düğmelerine bastıktan sonra, Hero 4G+’ın Wi-Fi sistemi sayfasında Sprinter’ı göreceksiniz. Onay verdikten sonra örgü tipi ağ kullanıma hazır. Sprinter’ın arayüzüne de erişebilir ve bazı ayarları buradan yapabilirsiniz.

Keenetic’in mobil uygulaması da çok kullanışlı ve her geçen gün daha kullanışlı hâle geliyor. Hero 4G+’ı uygulamaya kolaylıkla ekledikten sonra çocuk profili oluşturma, bağlı cihazların kontrollerini yapma, Wi-Fi adını ve şifresini değiştirme, misafir ağını etkinleştirme gibi işlemleri yerine getirebilirsiniz. Ayrıca KeenDNS özelliğini ayarlama gibi, normalde web arayüzünden gerçekleştirilen birçok işlevi de mobil uygulama üzerinden yerine getirmek mümkün. Üstelik, Hero 4G+’da aktif olan mobil hatta gelen SMS’lerin de Keenetic mobil uygulamasından görüp okumak mümkün oluyor.

keenetic hero 4g+ inceleme

KeenDNS demişken, diğer Keenetic ürünlerinde olduğu gibi, Hero 4G+ kullanıcı arayüzüne de uzaktan erişim mümkün. Sadece Keenetic mobil uygulamasıyla değil, bir internet tarayıcısı üzerinden cihazın kontrol paneline erişebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ayarlar oldukça basit. Eğer iş için yazlıktan uzaktaysanız ve çocuklarınız yazlıkta internet erişim problemi yaşıyorsa, web arayüzüne uzaktan bağlanarak tüm kontrolleri rahatlıkla yapabilirsiniz.

Keenetic 4G’ın hücresel ağ ayarları fazlasıyla kapsamlı. En başta belirttiğimiz gibi, sinyal durumunu görmenin yanı sıra veri uyarıları ve sınıflandırma limitleri belirleme, SMS ile otomatik olarak bilgilendirme alma imkanları mevcut. Yukarıda belirttiğimiz gibi, gelen SMS’leri görebilir ve web arayüzü üzerinden SMS gönderebilirsiniz. USSD kodu gönderme de imkan dahilinde bulunuyor.

Farklı bağlantı türleri arasında geçiş de hızlı ve kesintisiz biçimde gerçekleştiriliyor. Web arayüzünden WAN bağlantısını kapattığımızda, hücresel veri bağlantısı otomatik olarak etkinleştirildi. Bu arada, WISP özelliği sayesinde, bulunduğunuz ortamda bulunan bir Wi-Fi şebekesini de üçüncü bir bağlantı alternatifi olarak tanımlayabilirsiniz. Her bir bağlantı seçeneği ve detayları, Keenetic Hero 4G+ web arayüzünün ana sayfasında anlaşılır biçimde gösteriliyor.

keenetic hero 4g+ inceleme

Tüm bu zengin özelliklere ve yeteneklere ek olarak Keenetic Hero 4G+, WPA3 kablosuz ağ protokolü desteği, güvenli internet profilleri, güvenlik duvarı gibi özelliklerle güvenlik tarafında da güçlü görünüyor. Üstelik bileşen ekleme özelliği sayesinde IPSec gibi farklı modülleri ekleyebilir, ihtiyaçlarınıza göre cihazı özelleştirebilirsiniz.

Wi-Fi 6 desteği sayesinde geniş bir menzil sunarken veri bağlantısı da kararlı ve hızlı. 100 Mbit internetimizden, bir Wi-Fi şebekesi üzerinden elde edebileceğiniz en iyi hızları elde edebiliyoruz. Benzer bir durum, ofisimizin bulunduğu yerde performansı çok yüksek olmayan mobil internet sağlayıcısı için de geçerli. Çift çekirdekli MT6721A işlemci, 256 MB RAM, 128 MB flaş bellek gibi teknik özelliklerle aynı anda birçok cihaza kesintisiz bağlantı sunuyor.

Sonuç olarak Keenetic Hero 4G+, hem yazlık ve bunun gibi mekanlarda kullanışlı ve genişleme imkanı sunan bir cihaz isteyenlere hem de internet bağlantısının hiç kesilmemesine ihtiyaç duyanlara hitap eden bir ürün. KeeneticOS kullanıcı arayüzü büyük bir esneklik ve kullanım kolaylığı sağlarken, cihazın Wi-Fi 6 desteği verimli bir kablosuz ağ performansı elde etmeyi sağlıyor. 300Mbps LTE desteği ise mevcut 4.5G şebekelerinden en iyi verimi almayı mümkün kılıyor. Daha büyük alanlar için örgü tipi ağ kurma ihtiyacı hissedecek olursanız, Hero 4G+ bunun için de iyi bir zemin sağlayacaktır.

  • keenetic hero 4g+ inceleme
  • keenetic hero 4g+ inceleme
  • keenetic hero 4g+ inceleme
  • keenetic hero 4g+ inceleme
  • keenetic hero 4g+ inceleme
  • keenetic hero 4g+ inceleme