Teknoloji

Apple’ın katlanabilir ekranlı MacBook’unun çıkışı için 2026 işaret ediliyor

apple m3 macbook air katlanabilir

Apple‘ın üzerinde çalıştığı söylenen MacBook benzeri katlanabilir cihaz hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Analist Ming-Chi Kuo’nun en son raporuna göre, Cupertino merkezli şirket 2026’da, 1 milyondan fazla 20 inç katlanabilir ekranlı cihaz satmayı hedefliyor. Daha önceki projeksiyonlarda bu cihazın çıkışı için 2027 işaret edilmişti.

Daha önceki söylentiler, Apple’ın 20 inç bir ekranı tercih edeceği yönündeydi. Ancak Kuo, şirketin 18.8 inçlik bir paneli de değerlendirdiğini belirtiyor. Eğer 20 inç tercih edilirse cihazın kapatıldığında 14 veya 15 inç MacBook gibi görüneceği söyleniyor. 18.8 inç tercih edilirse görünüm 13 veya 14 inç MacBook’a daha yakın olacak.

Kuo, Apple’ın katlanabilir ekranı “mümkün olduğunca kırışıksız” hale getirmek için LG Display ile birlikte çalıştığını söylüyor. Cihazın Apple’ın M5 işlemcisini içereceği ve gelecek yılın sonunda üretime geçebileceği bildiriliyor.

Tedarik zinciri analisti Ross Young, Apple’ın 20 inçlik katlanabilir cihazına ilk kez 2022’de dikkat çekmişti. Bloomberg’den Mark Gurman daha sonra bu söylentiyi destekledi. O dönemde Gurman, iPad / MacBook hibritinin fiziksel klavye ve izleme dörtgeni olmadan çift ekranlı bir ekrana sahip olabileceğini söylemişti.

2022’de The Elec, Apple’ın Samsung yapımı ekranlarla ilgili söylentilere göre katlanabilir çalışması için potansiyel bir zaman çizelgesi de ortaya koymuştu. Apple’ın büyük olasılıkla iPad veya MacBook’a OLED ekran getirdikten sonra bu cihazlar üzerinde çalışmaya başlayacağı belirtilmişti. OLED iPad Pro’nun çıkışı, katlanabilir cihazların da sırada olabileceğini gösteriyor.

Apple farklı katlanabilir MacBook prototipleri üstünde çalışıyor

Apple birden fazla katlanabilir MacBook seçeneği üstünde çalışıyor. Şubat ayında The Information’da yayınlanan bir haber, Apple’ın hala yatay olarak kapanan en az iki katlanabilir iPhone prototipi üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı. Söylentiler ayrıca Apple’ın katlanabilir bir iPad geliştirdiğini gösteriyor ve Mark Gurman bunun hala “erken aşamada” olduğunu söylüyor. Şirketin, katlanır iPad’in ekranındaki görünür kırışıkları ortadan kaldırmaya odaklandığı bildiriliyor. Samsung da bu sorunu çözmek için çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER