ManşetlerTeknoloji

Apple ilk katlanabilir iPhone’u 2026’da tanıtmaya hazırlanıyor

apple katlanabilir iphone

Apple’ın katlanabilir bir iPhone üstünde çalıştığı uzun süredir biliniyor. Bu iPhone’un çıkış tarihiyle ilgili iddialar ise değişiklik gösteriyor. Üç ay önce çıkan bir haberde katlanabilir iPhone’un 2026’da resmiyet kazanacağı iddia edilmiş, daha sonrasında ise bu tarih 2027 olarak güncellenmişti.

The Information’ın haberine göre, Apple’ın ilk katlanabilir telefonu 2026’da resmiyet kazanacak. Şirketin ilk katlanabilir telefonunun Samsung’un Galaxy Z Flip serisi gibi “istiridye kabuğu” tasarımına sahip olacağı belirtiliyor.

Apple’ın iki farklı katlanabilir telefon prototipi geliştirdiğine dair haberler şubat ayında gündeme gelmişti. Görünen o ki, şirket sonunda tasarım konusunda net bir karar vermiş durumda. Apple’ın katlanabilir telefona “V68” kod adını vermesi ise konsept tasarımı sürecinin sona erdiğini ve şirketin geliştirme sürecine tedarikçileri de dahil ettiğini gösteriyor.

Apple katlanabilir iPhone dışında bir katlanabilir cihaz daha geliştiriyor

Apple’ın hâlâ katlanabilir ekrandaki kırışıklığı ortadan kaldırmak ve aynı zamanda telefonu daha ince hâle getirmek için çalıştığı da haberde paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. Şirketin bir taraftan da MacBook benzeri katlanabilir bir cihaz üstünde çalıştığı ve bu cihazın da 2026’da piyasaya çıkacağı söyleniyor.

Apple katlanabilir cihazların yanı sıra 2025 model iPhone’un hazırlıklarını da sürdürüyor. Şirketin 2025 model iPhone’da llanıcıların nesneyi odakta tutarken görüntünün arka planını bulanıklaştıran bir alan derinliği efekti elde etmelerine olanak sağlayacak mekanik bir diyafram açıklığına yer vereceği belirtiliyor. 2025 model iPhone’un mevcut modellere kıyasla daha ince olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER