Teknoloji

Katlanabilir iPhone’un çıkışı için oklar yeniden 2027’yi gösteriyor

katlanabilir iphone

Katlanabilir akıllı telefon pazarı, genel akıllı telefon pazarına göre çok daha hızlı büyümeye devam ediyor. Bu da Apple’ın bu kazançlı pazardan sonsuza kadar uzak kalamayacağı anlamına geliyor. Katlanabilir iPhone hakkındaki söylentiler de uzun süredir etrafta dolaşıyor. TrendForce tarafından hazırlanan bir rapora göre, Apple’ın katlanabilir iPhone’u 2027’den önce çıkarması muhtemel görünmüyor. Bunun nedeni şirketin “kırışıklık ve dayanıklılık konusundaki katı kuralları” olduğu söyleniyor.

Bu Apple’ın, Samsung’un aksine, katlanabilir ekranın açıldığında hiçbir şekilde kırışıklık istemediği anlamına geliyor. Dayanıklılık konusunda ise Apple’ın hedefinin katlama mekanizmasının uzun yıllar çalışması olduğunu tahmin etmek pek zor değil.

TrendForce’un analistleri, Apple’ın ilk katlanabilir telefonu için hâlâ “bileşen özelliklerini ve performansını” değerlendirdiğini ve bunun doğal olarak zaman alabileceğini belirtiyor. Eğer bu telefon 2027’de piyasaya çıkacaksa, asıl geliştirme sürecinin muhtemelen en erken 2025’te başlaması bekleniyor. Dolayısıyla Apple’ın tedarikçilerinin tüm talepleri karşılaması için hâlâ zaman var.

Apple katlanabilir iPhone ile Samsung ve Huawei ile rekabet edecek

Huawei kısa süre önce katlanabilir telefon pazarının zirvesini Samsung’dan almıştı. Samsung’un yakında tanıtacağı Z Fold 6 ve Z Flip 6 modelleriyle yeniden zirveye yerleşmesi de sürpriz olmayacaktır. Ancak Huawei’nin de üçüncü çeyrekte tanıtacağı dünyanın “üç kez katlanabilen” ilk telefonuyla Samsung’un partisini mahvedebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu ihtimallerin hangisinin gerçekleşeceğini görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER