ManşetlerTeknoloji

JBL, dokunmatik ekranlı şarj kutusuna sahip yeni Tour Pro 3 kulaklıklarını tanıttı

jbl tour pro 3

JBL, ilk kez dokunmatik ekranlı bir şarj kutusuna sahip kablosuz kulaklık modelini bir önceki yıl tanıtmıştı. Şirket, bu yıl ise bu modelin geliştirilmiş versiyonu olan JBL Tour Pro 3’ü piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Yeni model, özellikle şarj kutusundaki daha büyük ekran ve ses iletim özellikleriyle dikkat çekiyor. Ne var ki bu yenilikler, beraberinde daha yüksek bir fiyat etiketiyle geliyor. JBL Tour Pro 3, 299 dolar yurt dışı fiyatıyla satışa sunulacak. Bu da bir önceki model olan JBL Tour Pro 2’den yaklaşık 50 dolar daha pahalı olacağı anlamına geliyor.

JBL Tour Pro 3’ün şarj kutusu, önceki modelden %30 daha büyük bir ekrana sahip. 1,57 inç büyüklüğündeki bu dokunmatik ekran, sadece temel bilgileri değil, aynı zamanda çalmakta olan şarkının adını da gösterebiliyor. Bu ekran, kullanıcıların akıllı telefonlarına uzanmadan, şarkı atlama, alarm kurma veya gelen arama bildirimlerini kontrol etme gibi işlemleri daha kolay yapmalarını sağlıyor. Şarj kutusunun bu özelliği, bazı kullanıcılar tarafından gereksiz bulunabilir, özellikle de benzer işlevleri yerine getiren bir akıllı saate sahipseler. Ancak, kulaklığın gürültü engelleme modları ve EQ profilleri gibi ayarlarına hızlı erişim sunması, bu ekranın cazibesini artırıyor. Bu ayarlar, normalde yalnızca JBL’in akıllı telefon uygulaması veya kulaklıkların hareket kontrolüyle yapılabiliyor.

JBL Tour Pro 3 şarj kutusu ses iletimi sağlıyor

Tour Pro 3’teki belki de en dikkat çekici yeniliklerden biri, şarj kutusunun ses iletim özellikleri. Bu özellik sayesinde şarj kutusu, herhangi bir analog veya USB ses kaynağına bağlanabiliyor. Böylece sadece eski tip kulaklık girişine sahip cihazlarla sınırlı kalmıyor. Bunun yanı sıra, yeni eklenen Auracast desteğiyle, bu ses birden fazla Bluetooth cihaza iletilebiliyor. Örneğin, Samsung’un Auracast destekli kulaklıkları bu özellikten faydalanabiliyor.

jbl tour pro 3

JBL, yeni modeldeki sürücü boyutunu da 10 milimetreden 11 milimetreye yükseltti. Sürücü boyutundaki bu artış ve daha büyük dokunmatik ekrana rağmen, şirket hala aktif gürültü engelleme (ANC) kapalıyken kulaklıkların 10 saate kadar, şarj kutusuyla birlikte ise toplamda 40 saate kadar müzik çalma süresi sunduğunu belirtiyor. Eğer kulaklıklar beklenmedik bir anda şarjı biterse, sadece 10 dakikalık bir şarjla 3 saatlik dinleme süresi sağlanabiliyor.

Tüm bunlara ek olarak JBL Tour Pro 3, yerleşik baş izleme özelliğine sahip mekansal ses desteğiyle birlikte geliyor. JBL, bu özelliğin “herhangi bir kaynak veya cihazdan gelen stereo ses” ile çalıştığını iddia ediyor. Bu, kullanıcıların başlarını çevirdiklerinde, sol ve sağ ses sinyallerinin her zaman aynı yerden geldiğini hissetmelerini sağlıyor. Karşılaştırıldığında, Apple’ın Uzamsal Ses teknolojisi, kulaklıklar aracılığıyla daha geniş bir surround ses deneyimi simüle etmeyi amaçlıyor.

Yeni JBL Tour Pro 3 kulaklıklar, 22 Eylül 2024 tarihinde piyasaya sürülecek ve siyah ile latte renk seçenekleriyle kullanıcıların beğenisine sunulacak.