James Webb Uzay Teleskobu ekibi, teleskobun Dünya’ya yakın yerlerden görüntü alma yeteneklerini geliştirmek için çalışmaya devam ediyor. Bu çalışmalar doğrultusunda teleskop, Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni olan Jüpiter’in etkileyici fotoğraflarını çekti.
Fotoğraflarda Jüpiter’in kutup ışıklarını görmek mümkün oluyor. İki solgun halkanın yanı sıra gezegenin küçük uyduları arasında yer alan Amalthea ve Adrastea fotoğraflarda fark ediliyor.
Fotoğrafların NIRCam’in geniş açılı görüşüyle 27 Temmuz’da çekildiği açıklandı.Jüpiter’in alışılagelenden görünmesinin nedeni ise gökbilimcilerin birkaç kareyi bir araya getirmesi. Avrupa Uzay Ajansı’ndan verilen bilgiye göre, farklı karelerin filtrelerle birleştirilmesi sonucunda elde edilen veriler Jüpiter’in “içinde” neler olduğunu anlama konusunda yapılan çalışmalara yardımcı olacak. Böylelikle bilim insanları Güneş Sistemi’nin ötesindeki gaz bulutlarının davranışlarını anlayabilecek.
Kısacası James Webb Uzay Teleskobu birden fazla yerde işe yarayabilecek veriler topluyor. Bu verilerin kamuoyuyla etkileyici bir şekilde paylaşılmasının da projeye olan ilgiyi artırdığı söylenebilir.