Teknoloji

Apple yeni iPhone SE’yi OLED ekranla sunabilir

iphone 14 plus se 4

Apple’ın iPhone SE 4 modelinin OLED ekranla gelebileceği yönünde yeni bir söylenti ortaya çıktı. Nikkei Asia’nın tedarik zincirinden edindiği bilgilere göre, Apple, bu model için BOE ve LG Display’den OLED ekran siparişi vermeye başladı.

Apple’ın en uygun fiyatlı telefonunu LCD teknolojisinden OLED’e geçirme ihtimali, bir yıldan uzun süredir konuşuluyordu. Ancak Nikkei’nin haberine göre, Apple bu yeni iPhone SE modelini birkaç ay içinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Telefonların üretiminin önümüzdeki ay başlayacağı ve 2025’in başlarında tanıtılmasının planlandığı belirtiliyor. Cupertino merkezli şirket daha önce iPhone SE modellerini bahar aylarında tanıtmıştı. iPhone SE 4 için de bu durumun tekrarlanması sürpriz olmayacaktır.

OLED ekran teknolojisinin dışında, iPhone SE’nin iPhone 14 şasisiyle ve 6.1 inçlik bir ekranla geleceği tahmin ediliyor. Ayrıca Face ID yüz tanıma teknolojisini kullanabileceği, Touch ID’ye veda edileceği ve belki de bir Action Button (Eylem Düğmesi) ile donatılacağı düşünülüyor. Geçmişteki SE modellerinde olduğu gibi, tek arka kameraya sahip olacağı öngörülüyor.

iPhone SE 4, Apple Intelligence’ı destekleyebilir

Dördüncü nesil iPhone SE’nin Apple Intelligence desteğine sahip olacağı söylentisi de dikkat çekiyor. Bu, cihazın iPhone 15’ten daha yetenekli olabileceğini gösteriyor. iPhone 15, yalnızca 6 GB RAM’e sahip olduğu için Apple’ın çok modlu yapay zeka teknolojisine sahip değil, bu yüzden yeni SE modelinin yapay zeka desteği büyük bir yenilik olabilir.