Teknoloji

iPhone SE 4, iPhone 16 ile aynı arka kasayı paylaşabilir

iphone 16

Apple’ın iPhone SE 4 modelinde, gelecek olan iPhone 16 modelleriyle aynı arka kasa üretim sürecini kullanacağına dair yeni bir iddia Çin’den geldi. Bu iddia, Weibo’da “Fixed Focus Digital” adlı bir sızıntı kaynağı tarafından ortaya atıldı.

Bu yeni bilgi, Apple’ın iPhone SE 4 için daha önce öne sürülen iPhone 14 kasasını kullanacağı söylentilerini çürütüyor. Kasım 2023’te MacRumors, Apple’ın üretim sürecine yakın bir kaynaktan iPhone SE 4’ün boyutlarının mevcut iPhone 14’ün temel modeline “mükemmel şekilde uyduğunu” öğrenmişti.

iPhone SE 4’te dikey kamera düzeni muhtemel

Apple’ın iPhone 14 modellerinin üretimini sonlandırarak daha yeni bir arka kasa sürecini daha uygun fiyatlı SE modeli için benimsemesi, üretim aşamasında ölçek ekonomisine ulaşmayı amaçlamış olabilir. Bununla birlikte, bu durum dördüncü nesil iPhone SE’deki kamera sisteminde bir değişikliği de işaret edebilir. Önceki söylentiler, iPhone SE 4’ün 48 megapiksel tek bir arka kamera içereceğini öne sürmüştü.

Buna karşılık, iPhone 16 modelleri, iPhone 15 modellerinde bulunan çapraz lens düzeninden farklı olarak yeni bir dikey kamera lens düzenlemesiyle gelecek gibi görünüyor. Bu yeni düzenleme, standart iPhone 16 modellerinin Vision Pro gözlük için Uzamsal Video çekebilmesini sağlayacak. iPhone SE 4’ün aynı arka kasayı benimsemesi, çift kamera düzenlemesine sahip olabileceğini düşündürse de, Apple’ın bu yönde planları olduğuna dair kesin bir bilgi henüz duyulmadı.

Apple’ın dördüncü nesil iPhone SE modeli için 500 doların altında bir yurt dışı başlangıç fiyatını hedeflediği söyleniyor. Bu uygun fiyatlı cihaza birçok yükseltmenin gelmesi bekleniyor. Touch ID ve Ana Ekran düğmesi, Face ID ve ekran çentiği ile değiştirilecek ve ekran boyutu 4.7 inçten 6.1 inçe çıkacak. Ayrıca, USB-C portu ve bir Aksiyon düğmesi de yeni SE modelinde bulunacak.

Mart 2022’de piyasaya sürülen üçüncü nesil iPhone SE, en son özellikleri içeren yeni bir model için birikmiş bir talep oluşturmuş durumda. iPhone SE 4 hakkında bildiğimiz her şey için özel özetimize göz atmayı unutmayın.