ManşetlerTeknoloji

Yeni iPhone SE, Apple Intelligence ile gelecek

iphone 14 plus se 4

Apple’ın “Apple Intelligence” adını taşıyan yapay zeka özellikleri şu an için sadece iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde denenebiliyor. Gelecek ay tanıtılacak iPhone 16 serisinin tüm üyelerinin Apple Intelligence ile donatılmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Bloomberg’den Mark Gurman, “Power On” isimli bülteninin en yeni sayısında 2025’in başlarında tanıtılması beklenen iPhone SE 4 modeli de Apple Intelligence ile gelecek. Eğer bu iddia doğru çıkarsa, Apple’ın uygun fiyatlı telefonu çok daha cazip bir seçenek hâline gelebilir.

Apple’ın en uygun fiyatlı telefonu olan iPhone SE’de güçlü özellikler eski bir tasarımın içinde sunuluyor. Şirket 2022’de çıkardığı en son iPhone SE’de iPhone 8’in tasarımını temel almıştı.

Apple’ın gelecek yıl çıkacak yeni iPhone SE’de ise iPhone 14 serisinin kasasına geçiş yapması bekleniyor. Bu da şirketin ana ekran tuşuna veda edeceği anlamına geliyor. 6.1 inç OLED ekranla birlikte yeni iPhone SE’nin çok daha modern bir görünüme sahip olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Apple’ın mevcut iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri, Apple Intelligence’ı çalıştıramıyor. Ancak yeni iPhone SE’nin Apple Intelligence’ı çalıştıracak olması, telefonun işlemci gücünün oldukça yüksek olacağının sinyalini veriyor.

iPhone SE 4, iPhone 14 ve 16’nın farklı yönlerini birleştirebilir

iPhone 16’nin çift arka kamera ve aksiyon butonu gibi özellikleriyle yeni iPhone SE’den ayrılacak gibi duruyor. iPhone 14 benzeri bir tasarım ve iPhone 16 serisine yakın bir performans ile yeni iPhone SE’nin seleflerine kıyasla daha çekici olacağı söylenebilir.