Teknoloji

Apple iPhone 17 Slim’de tek arka kameraya yer verebilir

iphone 15 plus iphone 17 slim

Apple’ın iPhone’ın Plus modelinden vazgeçeceği ve iPhone 17 serisinden itibaren Slim olarak anılan bir model sunacağı söyleniyor. Adından da anlaşılabileceği üzere, Slim modelin şimdiye kadarki en ince iPhone olması bekleniyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo, iPhone 17 Slim’de bulunması muhtemel özellikler konusunda bazı bilgiler verdi.

Kuo, Plus modellerin hâlihazırda iPhone sevkiyatlarındaki payının yüzde 5 ila 10 arasında olduğunu ve Apple’ın bu nedenle söz konusu modelden vazgeçtiğini dile getirdi.

iPhone 17 Slim’de 6.6 inç büyüklüğünde 2740 x 1260 piksel çözünürlüklü bir ekranın bulunması bekleniyor. A19 işlemciyle gelecek telefonda Dynamic Island’ın da mevcut olacağı belirtiliyor. Metal çerçevede ise titanyum alaşımın tercih edilmesi muhtemel görünüyor.

iPhone 17 Slim’in Apple’ın uzun süredir beklenen kendi tasarımı olan 5G modeminin kullanılacağı ilk cihazlardan biri olması bekleniyor. Ancak asıl dikkat çekici nokta ise telefonun arkasında tek kameranın bulunacağı iddiası. Bu mobil trendler çerçevesinden bakılınca ciddi bir geri adım gibi görülebilir. Kuo, şirketin “yenilikçi tasarım” üstüne vurgu yapacağını ve donanımsal özellikleri yarıştırmayı arka plana iteceği söyleniyor.

iPhone 17 Slim Apple için ilginç bir deney olacak

iPhone 17 Slim’in Apple açısından ilginç bir deney olacağı söylenebilir. Ancak şirketin bu telefonla aradığını bulması için de pek fazla şey gerekmiyor. Toplam iPhone satışlarındaki payının yüzde 15 seviyesine çıkması, iPhone 17 Slim’in başarılı kabul edilmesi için yeterli olacaktır.

İLGİLİ HABERLER