Teknoloji

Samsung ve LG, iPhone 16 serisi için ekran paneli üretimine başladı

iphone 15 pro inceleme 16

Apple’ın iPhone 16 serisini eylül ayında tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Apple Intelligence’ın ekim ayında hazır hâle gelecek olması bile şirketin planlarını değiştirmemişti. Çıkış takvimi işlemeye devam ederken, Samsung ve LG’nin yeni iPhone’larda kullanılacak ekran panellerinin üretimine başladığı belirtildi.

Güney Koreli kaynaklara göre; Apple Samsung’dan 80 milyon, LG’den ise 43 milyon panel sipariş etti. Şirketin yeni iPhone’ları için bu yılki sevkiyat hedefinin yaklaşık 90 milyon olduğu tahmin ediliyor. Bu da Apple’ın hedefinden yaklaşık yüzde 30 daha fazla panel sipariş ettiği anlamına geliyor.

Tedarik zincirinden gelen haberler, hem Samsung hem de LG’nin şu anda panel üretimini normalde bu sipariş hacmine uygun olarak gerçekleştirdiğini doğruluyor. Apple’ın yüklü siparişinin iki şirketin de mali bilançolarına olumlu bir katkı yapacağının altı çiziliyor.

Tedarik zincirinde iPhone 16 serisinin Apple Intelligence ile gelen ilk modeller olacağı ve bu nedenle pek çok kişiyi yeni bir iPhone almaya ikna edeceğine inanılıyor. Bu iknanın da “muazzam bir talep” olarak geri döneceği belirtiliyor.

LG, geçen yıla kıyasla ekran paneli tedarikini yaklaşık 10 milyon artıracak ve Samsung ile paylaştığı pastanın yüzde 30’undan fazlasını alacak. Ayrıca, LG’nin bu yıl üretim programını gecikmeden ilk kez gerçekleştirdiği söyleniyor. Bunun da üretim performansını artırması bekleniyor.

2022 ve 2023’te, LG’nin iPhone OLED panelleri için seri üretime başlamadaki gecikmeleri, Samsung’un lansman dönemindeki ilk partinin tek tedarikçisi olmasına yol açmıştı.

Samsung iPhone 16 Pro ve Pro Max panellerinin büyük kısmını üretiyor

Samsung’un Apple için yaptığı üretimin kapasitesinde bir değişiklik söz konusu değil. Ancak daha pahalı modeller olan Pro ve Pro Max’in panellerinde Samsung daha büyük bir paya sahip. Bu nedenle Samsung’un da gelirlerinin artması bekleniyor. Samsung’un tedarik edeceği siparişlerin yüzde 60’nın iPhone 16 Pro ve Pro Max panelleri olduğu belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER