Teknoloji

iPhone 16 satışları, iPhone 15 ile benzer seviyede olabilir

iphone 16 pro

Apple’ın bugün itibarıyla resmen gözler önüne çıkaracağı iPhone 16 serisi ile ilgili beklentiler, ünlü tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo tarafından paylaşıldı. Kuo, iPhone 16’ların satışlarının, selefi iPhone 15 ile benzer bir seviyede kalacağını öngörüyor. Apple’ın yeni telefonlarını tanıtacağı etkinlik öncesi bu tahminler, iPhone 16’nın büyük bir talep artışı yaratmayacağı yönünde ipuçları veriyor.

Kuo’nun değerlendirmelerine göre, 2024 yılı için iPhone 16’nın sevkiyatları yaklaşık 89 milyon adet olacak. Bu rakam, geçen yıl aynı dönemde sevk edilen 91 milyon iPhone 15’e göre hafif bir düşüş gösteriyor. Apple, genellikle satış tahminlerine göre üretim planlaması yapıyor. Bu nedenle, şirketin yeni modelin müşteriler arasında büyük bir ilgi göreceğini beklemediği anlaşılıyor.

Kuo’nun raporunda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise iPhone 16’nın sevkiyatlarının daha öne çekilmesi. Geçtiğimiz yıl iPhone 15 için yapılan sevkiyatlar daha çok yılın son aylarına yayılarak gerçekleşmişti. Ancak iPhone 16’da sevkiyatların özellikle Ağustos ve Eylül aylarında yoğunlaşacağı belirtiliyor. Bu durumun, özellikle 2023’te tanıtılan Pro Max modelindeki 5x zoom lensin üretimindeki düşük verimden kaynaklandığı vurgulanıyor.

Satışlarda aslan payını iPhone 16 Pro Max’in alması bekleniyor

Apple, ön sipariş döneminde 15 ila 17 milyon arasında iPhone 16’yı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Kuo, bu süreçte 16 Pro Max’in en popüler model olacağını ve sevkiyatların yüzde 38’ini oluşturacağını belirtiyor. İkinci sırada ise yüzde 30 payla Pro yer alacak. Standart iPhone 16 modeli yüzde 26 ile üçüncü sırada gelirken, Plus modeli yalnızca yüzde 6’lık bir paya sahip olacak.