Teknoloji

iPhone 16 Pro için Hindistan’da üretim iddiası yeni sızıntıyla kuvvetleniyor

apple iphone 16 pro max

Apple’ın iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerini Çin’in yanı sıra Hindistan’da da üreteceği iddiası kısa süre önce gündeme gelmişti. Cupertino merkezli şirketin bir numaralı üretim ortağı Foxconn’un Hindistan’ın Tamil Nadu eyaletindeki fabrikasında çalışanlarını eğitmeye başladığı iddiası da paylaşılmıştı. Bu iddiayı destekleyen yeni bir sızıntı daha ortaya çıktı.

Weibo’da yapılan paylaşımda, iPhone 16 Pro’nun kutusundan alındığı anlaşılan bir etiket bulunuyor. Kutunun arkasına yapıştırıldığı tahmin edilen bu etikette “Apple tarafından Kaliforniya’da tasarlanmıştır. Hindistan’da birleştirilmiştir” ibaresi yer alıyor.

Bu sızıntının gerçekliği henüz doğrulanmadı çünkü bilinmeyen bir kaynaktan geliyor. Etiket, “Made in India” iPhone Pro modelleriyle ilgili söylentilerle örtüşüyor ve bu da doğru olma ihtimalini güçlendiriyor.

Apple’ın Hindistan’da sadece Pro modellerin üretimini gerçekleştireceği de iddialar arasında yer alıyor. iPhone 16 ve 16 Plus’ın Hindistan’da üretilmeyeceği söyleniyor. Hindistan’daki üretim döneminin resmi duyurunun yapılmasından kısa bir süre sonra başlayacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Başka tedarikçiler de Apple için iPhone 16 Pro üretecek

Foxconn’un yanı sıra Pegatron ve Tata Group’un da Hindistan’da Apple için iPhone 16 Pro’ları üretmesi bekleniyor. Şirketin burada üretilen iPhone’ların büyük kısmını ABD, Avrupa ve Orta Doğu’ya göndereceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.