Teknoloji

Yeni iPhone 16 Pro ve Pro Max’e özgü “Roze” renk seçeneği gelecek

iphone 16 pro

Apple’ın yakında beklenen iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri, Çin’den gelen yeni bir söylentiye göre yeni bir “Roze” renk seçeneğiyle satışa sunulacak. Bu iddia, daha önceki söylentileri doğrular nitelikte görünüyor.

iPhone 16 Pro’nun yeni renk seçenekleri ve özellikleri

Çin’in popüler sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan ve tedarik zinciri sızıntılarıyla bilinen OvO Baby Sauce OvO kullanıcı adlı bir sızıntıcıya göre, yeni iPhone 16 Pro modelleri için belirlenen renk kodu sadece “Rose” olacak. Bu renk, Apple’ın ilk kez 2015’te iPhone 6S ile tanıttığı “Rose Gold” renginden farklı olarak, daha sade bir pembe tonuna sahip olacak.

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, iPhone 16 Pro ve Pro Max modelleri siyah, beyaz veya gümüş, gri veya “Doğal Titanyum” ve rose renklerinde sunulacak. Kuo’nun bu öngörüsü, aynı Weibo kaynağından gelen daha önceki bir söylentiyle örtüşüyor ve mevcut Mavi Titanyum renginin yeni “rose” titanyum rengi lehine kaldırılacağını öne sürüyor.

Aynı zamanda Kuo, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinin siyah, yeşil, pembe, mavi ve beyaz renk seçenekleriyle sunulacağını belirtiyor. Mevcut iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelleri siyah, yeşil, pembe, mavi ve sarı renklerinde mevcut. Bu da, beyaz rengin sarının yerini alacağı ve diğer renklerin aynı kalacağı anlamına geliyor.

Yeni iPhone 16 serisi, eylül ayında yapılacak olan Apple etkinliğinde tanıtılacak. Kuo, Apple’ın mevcut renk adlarını değiştirebileceğini de belirtti. iPhone 12’deki “Beyaz” renginin iPhone 13’te “Yıldız Işığı” olarak adlandırılmasına benzer bir durumu görebiliriz. Renk adları aynı kalsa bile, ton ve görünümde farklılıklar olabileceği belirtiliyor.

iPhone 16 serisinin duyurulmasına iki ay kala, bu yeni renk seçenekleri ve olası değişiklikler Apple hayranları arasında büyük bir merak uyandırıyor. Gelişmeleri takip etmeye devam edin ve yeni iPhone modellerinin tüm detaylarını öğrenmek için bizi izlemeye devam edin.

İLGİLİ HABERLER