Teknoloji

iPhone 16 Pro Max’te pil ömrü yeni malzeme sayesinde artacak

iphone 15 pro max 16

Apple’ın Avrupa Birliği talimatlarına uymak için iPhone pillerini daha kolay değiştirmeyi mümkün kılacağına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Apple, pili yerinde tutan yapışkan çekme tırnaklarını, elektrik çarpmasıyla vurulduğunda açılan metal bir kızakla değiştirecek. Buna elektrikle uyarılan yapışkanın ayrılması adı veriliyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun paylaşımına göre, Apple bu süreci kolaylaştırmak için ilk kez iPhone 16 Pro Max modelinde kullanılacak bir teknolojiye geçiş yapacak.

Apple, pilin çıkarılmasını kolaylaştırmak için paslanmaz çelik bir pil kasası kullanacak. Bunun ek faydası, güvenlik gereksinimlerini karşılamaya devam ederken pil hücresi yoğunluğunda bildirilen yüzde 5 ila 10’luk bir artış olacak. Bu daha iyi pil ömrünü mümkün kılacak.

iPhone 16 Pro Max paslanmaz çelik pil kasasını Sunway üretecek

Kuo’nun verdiği bilgiye göre, Apple yeni paslanmaz çelik pil kasasının üretimi için Sunway ile anlaştı. Sunway’in bu anlaşmadan ciddi anlamda fayda göreceği de Kuo’nun dikkat çektiği noktalar arasında yer alıyor.

Apple’ın 2025 itibarıyla Avrupa Birliği’nin kuralları gereği kullanıcılar tarafından değiştirilebilir pile geçiş yapması gerekiyor. Bu da şirketin yeni bir pil teknolojisini benimsemesini zorunlu hâle getiriyor.

K

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER