Teknoloji

iPhone 16 Pro Max neredeyse çerçevesiz ekranla gelecek

iphone 15 pro max 16

iPhone 16 Pro Max çok büyük ihtimalle eylül ayında resmiyet kazanacak. Burada kullanıcıları kamera, pil ve tasarım tarafında bazı iyileştirmelerin beklediği belirtiliyor. Şirketin telefonda ekran büyüklüğünü 6.7 inçten 6.9 inçe çıkarmasına kesin gözüyle bakılırken, tasarım değişiklikleri bununla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Ünlü duyumcu Ice Universe, telefonun neredeyse çerçevesiz bir ekrana sahip olacağını gösteren bir paylaşım yaptı.

Bu paylaşımda iPhone 16 Pro Max’in boyutlarını görmek mümkün oluyor. Apple’ın yeni telefonunun 163.024 × 77.575 × 8.26 mm boyutlarında olacağı belirtiliyor. Tam ekran büyüklüğünün ise 6.883 inç olacağı söyleniyor. Bu da iPhone 16 Pro Max’in 6.9 inç ekranla geleceği iddiasıyla örtüşüyor.

6.3 inç ekranlı iPhone 16 Pro’nun da benzer bir şekilde ince bir çerçeveye sahip olması bekleniyor. Pro olmayan modellerde ise bu tasarım değişikliğine ihtimal verilmiyor. Sonuçta Apple, son yıllarda normal ve Pro iPhone’lar arasındaki farkı genişletiyor ve alt seviye modeller heyecan verici yükseltmelerin bazılarını atlıyor. Pro olmayan modellerde bir yıl önce çıkan işlemcilerin tercih edilmesi de söz konusu yaklaşımın bir yansıması.

iPhone 16 Pro Max ile birlikte Apple Watch X de tanıtılacak

iPhone 16 serisi muhtemelen bu yılın sonlarında eylül ortasında özel bir Apple etkinliğinde tanıtılacak. Aynı etkinlikte şirket, merakla beklenen Apple Watch X’i de büyük ihtimalle gözler önüne çıkaracak. Önümüzdeki dönemde yeni ürünlerle ilgili yeni detayların sızması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER