Teknoloji

Apple iPhone 16 Pro ve Pro Max’in telefoto sensörlerini LG’den alacak

iphone 16 pro

Apple, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde kullanacağı telefoto kamera sensörlerinin birinci partisinin tamamını LG’den alacak. Söz konusu iddiayı Güney Kore merkezli yayın organı The Elec gündeme taşıdı.

Habere göre, Güney Koreli bileşen üreticisi, katlanabilir yakınlaştırma modüllerinin ilk partisi için tam siparişi aldı. LG ayrıca Jahwa Electronics ile ortaklaşa optik görüntü sabitleme (OIS) aktüatörünü de sağlayacak.

Apple’ın Pro ve Pro Max’te kullanacağı telefoto sensörlerinin yarısından fazlasını LG Innotek’ten tedarik edeceği söyleniyor. Bazı kaynaklara göre, bu siparişler tüm tahmini satışların yaklaşık yüzde 70’ine tekabül edecek. Daha sonraki aşamada ise Apple’ın maliyeti düşürme çabası çerçevesinde Foxconn ve Cowell, bu sensörlerin üretimini gerçekleştirecek. İki şirket üretime yılın dördüncü çeyreğinde başlayacak.

iPhone 16 Pro ve Pro Max Tetraprism kamerayla gelecek

LG Innotek, geçtiğimiz yıl iPhone 15 Pro Max’te kullanılan telefoto modülünün de yegane tedarikçisi konumundaydı. Bu yıl Sharp’ın da sürece dahil olması beklense de, Japon şirket süreçten çekilme kararı almıştı. Bu yıl hem Pro hem de Pro Max, 5x optik yakınlaştırmaya sahip Tetraprism kameraya kavuşacak.