Teknoloji

Apple iPhone 16’da şarj hızını yukarı çekecek

iphone 16 pro

Apple‘ın iPhone 16 Pro modelleriyle ilgili en yeni haber, telefonların şarj hızı konusunda fikir veriyor. Hâlihazırda iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde 27W kablolu ve 15W MagSafe kablosuz şarj desteği mevcut. Ancak yeni modeller çıtayı biraz daha yukarıya çekecek gibi görünüyor.

16 Pro ve Pro Max’te kablolu şarj desteğinin 40W’a çıkacağı belirtiliyor. Kablosuz MagSafe şarj hızı ise 25W’a yükselecek. Bunların zirve değerler olduğunu ve şarj işlemi sırasında uzun süre boyunca korunamayacağını belirtmekte fayda var.

İnsanların en çok önemsediği şey bu olduğundan, zirve değerlerinin artırılmasının bu telefonlardaki her iki teknoloji için de gerçek şarj süresini nasıl etkileyeceğini zaman gösterecek.

Yine de, eğer bu gerçekleşirse, Apple’ın şarj hızlarını bir miktar artırdığını görmek güzel. Cupertino merkezli şirket, Çinli rakiplerinin çıktığı 120W kablolu ve 50W kablosuz şarj hızı seviyesinden hâlâ uzak. Ancak ortada bir ilerleme olduğu söylenebilir.

iPhone 16 Pro ve Pro Max eylül ayında tanıtılacak

Apple’ın yeni Pro ve Pro Max modellerinde daha büyük pillere yer vermesi bekleniyor. Pil kapasitesindeki artışa paralel olarak şarj hızının artırıldığı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Şirketin 16 Pro ve Pro Max’te şarj hızını artıracağına dair haberler geçtiğimiz yıl da gündeme gelmişti.

Apple, iPhone 16 serisini önümüzdeki eylül ayında tanıtacak. Şirket, iPhone 16 Pro’larla birlikte iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerini de gözler önüne çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER