Teknoloji

Apple’ın yeni iPhone modelleri kablolu bağlantı ile daha hızlı şarj oluyor

apple iphone 16

Apple’ın bu hafta tanıttığı yeni iPhone 16 modelleri, kablolu USB-C bağlantısı ile önceki seriye kıyasla yüzde 50’den daha hızlı şarj olabiliyor. Çin’de Weibo platformunda yayınlanan bir sertifikaya göre, Apple’ın en yeni iPhone’ları, kablolu hızlı şarjda 45W’a kadar destek sunuyor.

Çin Kalite Sertifikasyon Merkezi tarafından verilen ve X platformunda ShrimpApplePro isimli kullanıcı tarafından paylaşılan sertifika, yeni iPhone 16 modellerinin 5-15 volt ve 3 amper arasında test edildiğini gösteriyor. Bu değerler, maksimum 45W şarj kapasitesine işaret ediyor. Karşılaştırmak gerekirse, iPhone 15 serisi maksimum 29W ile sınırlıydı. 9To5Mac’in belirttiği üzere, Apple’ın kablolu şarjla ilgili duyurulara pek vurgu yapmaması şaşırtıcı değil.

iPhone 16’nın 45W maksimum şarj gücü, Google Pixel 9’un 27W kapasitesini (Pixel 9 Pro XL için 37W) geride bırakıyor ve Samsung Galaxy S24 Ultra ile aynı seviyeye ulaşıyor. Ancak bu değerler, bazı Çinli telefonların 240W’ı aşan hızlı şarj kapasitesinin gerisinde kalıyor. Realme’nin yakında çıkacak olan 320W hızlı şarj teknolojisi de bu yarışta öne çıkıyor.

iPhone 16 şarj hızı konusunda seleflerinin önüne geçiyor

Yine de iPhone 16’nın sunduğu gelişmeler dikkat çekici. En son iPhone modelleri ayrıca MagSafe ile 30W güç adaptörü kullanıldığında 25W’a kadar kablosuz şarj desteği sunuyor. Bu, önceki iPhone modellerindeki 15W kapasiteye kıyasla yeni Qi2 standardının önemli bir iyileştirme olduğunu gözler önüne seriyor.