Teknoloji

Apple Intelligence’ın gecikmesi iPhone 16’nın çıkışını ertelemeyecek

iphone 16 pro

Apple’ın iOS 18 ile duyurduğu Apple Intelligence isimli yapay zekâsı, eylül ayında hazır olmayacak. Ancak bu durum şirketin planlarını değiştirmeyecek gibi görünüyor. Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin en son sayısında Apple’ın iPhone 16 serisini eylül ayında çıkaracağını belirtti.

Apple geçtiğimiz hafta Apple Intelligence’ın çıkışını iOS 18.1’e bırakmıştı. Apple Intelligence’ın iPhone 16’lar için önemli satış noktalarından biri olması bekleniyor. Cupertino merkezli şirket, söz konusu teknolojiyi mevcut modellerinden sadece iPhone 15 Pro ve Pro Max’e götüreceği için Apple Intelligence kullanıcıları telefonlarını yenilemeye teşvik edecek bir teknoloji olarak niteleniyor.

Apple geçmişte yazılım özelliklerinin hazır olmaması nedeniyle iPhone’ların duyurusunu ertelemişti. Siri ve iCloud’ın yetişmemesi nedeniyle iPhone 4S ekim ayında gözler önüne çıkmıştı. Bu 14 yıllık bir örnek olsa da, hatırlatmakta fayda var.

iPhone 16 serisinin tanıtımı için 10 Eylül öne çıkıyor

Gurman’ın yazısında konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Apple şu zamanlarda iPhone’u genellikle eylül ayında piyasaya sürüyor. Ancak şirket bir ikilemle karşı karşıya. iPhone 16’nın temel özelliklerinden biri olan Apple Intelligence, ekim ayına kadar hazır olmayacak. Şirket bu sefer iPhone 4S’in çıkış döneminden farklı bir yol izleyecek ve yeni telefonlarını piyasaya sürmeyi ertelemeyecek. Bana iPhone lansmanının geçen yılla hemen hemen aynı zamanda gerçekleşeceği söylendi. Bu da 10 Eylül’ü olası tarihlerden biri hâle getiriyor. Tanıtımın ardından iPhone 16’lardan birini alanların Apple Intelligence için ekim ayında telefonlarını iOS 18.1 ile güncellemesi gerekecek.”

Apple Intelligence geçtiğimiz ay Yazı Araçları ve Fotoğraflarda Anı Oluşturma gibi temel özelliklerle beta sürümüyle kullanıma sunulmuştu. Yeni Siri de aynı güncellemeyle gelse de, ChatGPT entegrasyonu henüz aktif hâle gelmiş değil. Genmoji ve Image Playground özellikleri de şu an için devreye girmedi.

Gurman yazısında iPhone 16 modellerinin eylül ayında tanıtılacağını bir kez daha hatırlattı.