Manşetler

iPhone 15 serisinin tanıtım tarihi için farklı bir iddia gündemde

apple iphone 15 pro

Apple’ın iPhone 15 serisinin üyelerini eylül ayında gözler önüne çıkarmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Ancak kesin tanıtım tarihi konusunda şu an için net bir şey söylemek pek kolay değil. Daha önceki işaretler 13 Eylül tarihini öne çıkarsa da; en yeni gelişmeler, Cupertino merkezli şirketin 12 ve 13 Eylül tarihleri arasında henüz kesin bir karar vermediğini gösteriyor.

13 Eylül tarihini öne çıkaran kaynakların Apple’ın operatör iş ortakları olduğu belirtiliyor. Bu operatörlerden birinin çalışanlarına e-posta göndererek 13 Eylül’de izin kullanılmamasını istediği ve buna gerekçe olarak söz konusu tarihte “büyük bir akıllı telefon duyurusu” yapılacağını gösterdiği söyleniyor. Apple hakkındaki isabetli haber ve öngörüleriyle tanınan gazeteci Mark Gurman ise son paylaşımında 12 Eylül tarihinin giderek ağırlık kazandığını belirtti.

Apple’ın etkinliği şirketin son yıllarda tercih ettiği hibrit formatta gerçekleştirilecek. Etkinlikte hem pandemi döneminden aşina olduğumuz şekilde önceden kaydedilmiş videolar hem de canlı sunumlar olacak. Canlı sunumların ağırlıkta olmasının muhtemel olduğu belirtilirken, Apple’ın genel merkez yerleşkesi Apple Park’ta etkinliği takip edenler etkinlikten sonra Apple’ın en yeni iPhone’larını ve tanıtılacak diğer yeni ürünleri deneyimleyebilecek.

iPhone 15 serisinde önemli yenilikler kullanıcıları karşılayacak

iPhone 15 serisinde kullanıcıları tasarım anlamında büyük bir değişiklik beklemiyor gibi görünse de, önemli yeniliklerden söz etmek mümkün olacak. Öncelikle serinin tüm üyeleri Lightning yerine USB-C girişiyle gelecek. Bu girişlerin kapasiteleri modeller arasında farklılık gösterecek olsa da, USB-C’ye geçişin Apple için yeni bir dönemin başlangıcı olacağı rahatlıkla söylenebilir. Pro modellerde titanyum çerçeveye geçilmesi ve maksimum depolama alanı seçeneğinin 2 TB’a çıkarılması ve tüm modellerin Dynamic Island ekran taşıyacak olması da dikkat çekici diğer değişiklikler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER