Teknoloji

iPhone 15 Pro, A17 Pro çipiyle mobil oyun dünyasında yeni bir başyapıt olabilir

iphone 15 pro apple a17 pro

Apple’ın yeni tanıttığı iPhone 15 Pro, A17 Pro adlı yepyeni bir çiple geliyor. Bu çip, GPU performansını ciddi anlamda yükseltecek. Apple’a göre yeni 6 çekirdekli “pro-sınıfı” GPU, performansı sadece artırmakla kalmıyor, enerji verimliliğini de yükseltiyor. Donanımsal olarak hızlandırılmış ışın izleme (ray tracing) ilk kez bu modelde yer alıyor.

IGN’in yaptığı bir röportajda, Apple’ın GPU Yazılımının Kıdemli Direktörü Jeremy Sandmel, Platform Mimarisi Başkan Yardımcısı Tim Millet ve Dünya Geneli iPhone Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Kaiann Drance’in görüşleri yer aldı. Yöneticiler, Apple’ın hedefinin, belirli oyun konsollarıyla rekabet etmek olmadığını belirttiler. Aksine, oyun geliştiricilerine yönelik bir platform ve araçlar oluşturmayı amaçlıyorlar.

Yüksek yoğunluklu oyunlarda iPhone 15 Pro’nun aşırı ısınma ihtimali ve performansını sürdüreme olasılığı hakkında Drance, Apple’ın belirli bir iPhone modeli için tasarım yapmanın avantajlarını anlattı. Sistem düzeyinde performansın nasıl etkileneceğini anlamak ve sürdürülebilir bir deneyim sağlamak için farklı ekiplerle iş birliği yapıldığına dikkat çekti.

Tim Millet, oyun geliştiricilerin performans, kalite ve diğer faktörler arasında mükemmel bir denge kurmalarına yardımcı olmak için gereken tüm algoritmaların mevcut olduğunu belirtti. Gelişmiş hesaplama mimarisi sayesinde, geliştiriciler, hesaplama, kalite, performans, kare hızı ve çözünürlük arasındaki en iyi dengeyi bulabilir.

Apple, iPhone 15 Pro’da ısınma sorunlarını nasıl aşacaklarına dair ipuçları da verdi

Apple yöneticileri, iPhone 15 Pro’nun yüksek yoğunluktaki oyunlarda performansı sürdürebilme ve ısınma sorunlarına karşı nasıl bir yol izlediklerine dair de bilgiler verdi. Söz konusu iPhone modeli için tasarımın yapıldığı belirtiliyor. Performansın nasıl etkileneceği ve sürdürülebilir olup olmadığı konusunda, hem SoC hem de yazılım tarafında ciddi çalışmalar yapıldığı vurgulandı.

Performans, kalite ve daha fazlası arasında mükemmel bir denge kurmak da geliştiricinin görevi olarak belirtildi. GPU’nun ölçeklendirme yapabileceği, ışın izlemesi ve örgü gölgelendirmesi gibi özelliklerle geliştiriciye çeşitli algoritmalar kullanabilme özgürlüğü tanındığı ifade edildi.

Apple’ın normal pazarlama çevrelerinin dışına çıkarak IGN gibi bir platforma röportaj vermesi, şirketin oyun meraklılarına yönelik yeni bir kitleye ulaşmayı amaçladığını gösteriyor. iPhone 15 Pro ve A17 Pro çipi, Apple’ın oyun dünyasında daha iyi sonuçlar alıp alamayacağının da bir göstergesi olacak.

İLGİLİ HABERLER