Teknoloji

iPhone 14 ve 14 Pro modelleri ile ilgili Pil Sağlığı şikayetleri geliyor

iphone 14

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro’nun ilk sahiplerinin ellerinde geçen süre bir yıla yaklaşırken, bazı kullanıcılardan telefonlarının pil sağlığının beklenenden hızlı bir şekilde düştüğüne dair şikayetler gelmeye başladı.

Bazı iPhone 14 ve iPhone 14 Pro kullanıcıları, telefonlarının serviste geçirdiği bir yıldan kısa bir süre içinde, beklenenden fazla pil bozulması yaşandığına dair şikayetlerde bulunuyor. Birkaç yıl önce iPhone’un pil performansı ile ilgili zamanları hatırlatan bu şikayetler, kullanıcılar arasında endişeye neden oluyor.

AppleTrack’ten Sam Kohl, birkaç gün önce Twitter hesabından, iPhone 14 Pro modelinin pil kapasitesinin çok hızlı bir şekilde yüzde 90’a düştüğünü belirtti. Daha sonra da çektiği bir TikTok videosuyla bu durumu detaylandırdı. Bu, kullanıcının daha önce sahip olduğu iPhone modelleriyle karşılaştırmalı olarak çok daha hızlı bir düşüş anlamına geliyor. Peki, bu durum sadece birkaç kullanıcı mı ilgilendiriyor, yoksa daha yaygın bir sorun mu?

Apple, iPhone bataryalarının orijinal kapasitesinin yüzde 80’ini, 500 tam şarj döngüsünde koruması gerektiğini resmi olarak belirtiyor. Ancak bu durumun iPhone 14 ve 14 Pro modellerinde meydana gelmediği ifade ediliyor.

iPhone 14 ve 14 Pro modellerinin pilleriyle ilgili bu durum sadece kullanıcılar arasında değil, teknoloji dünyasının önde gelen gazetecileri arasında da tartışılıyor. Wall Street Journal’ın ünlü teknoloji yazarı Joanna Stern, iPhone 14 Pro’nun pil kapasitesinin yüzde 88’e düştüğünü belirtti.

iPhone 14 veya 14 Pro’da pil değişimi gerektiğinde, garanti süresi dolduktan sonra bu işlemin maliyeti yükseliyor. Önceki yıllara kıyasla 30 dolarlık bir artışla, pil değişimi maliyeti 99 dolara yükselmiş durumda.

Apple’ın yeni serisi iPhone 15’in lansmanı yaklaşırken, bu serinin pil kapasitesinin mevcut cihazlara göre yüzde 10 – 18 oranında daha büyük olacağı iddia ediliyor. Bu yeni seride aynı sorun yaşanacak mı, yoksa Apple bu sorunu mu çözecek? Tüm gözler, yaklaşan bu yeni seride bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER