Son birkaç yıldır iPhone ailesi içinde dört farklı model sunan Apple, bu yıl bir farklılığa gitti ve önceki iki yıl içinde çıkarmış olduğu daha küçük ekranlı “mini” modellerinin yerine, “Pro Max” modeliyle aynı boyutlara sahip bir ekran barındıran modeli çıkardı. Böylelikle 2017 yılında çıkmış olan iPhone 8 Plus‘tan birkaç yıl sonra yeniden bir “Plus” modeli görmüş oluyoruz. iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve Pro Max arasındaki ilişkiye benzer şekilde, iPhone 14 ile aynı teknik özellikleri daha büyük ekran, daha yüksek kapasiteli pil ve buna bağlı olarak daha uzun çalışma süresi gibi özelliklerle sunuyor. Bir aydır iPhone 14 Plus’ı ana telefonlarımdan bir tanesi olarak kullanıyorum. iPhone 14 Plus inceleme yazısı ve videosunda bu büyük ekranlı Apple telefonuyla ilgili izlenimler ve yorumlar yer alıyor.
iPhone 14 Plus
- 6.7 inç Super Retina XDR ekran
- Her ışıkta daha iyi fotoğraflar için gelişmiş kamera sistemi
- Saniyede 30 kareye kadar 4K Dolby Vision çekim yapan Sinematik mod
- Sorunsuz, titremeyen videolar çekmek için Hareket modu
- Siz yardım çağıramadığınızda yardım çağıran önemli güvenlik özelliği Trafik Kazası Algılama
- Tüm gün süren pil ömrü ve 26 saate kadar video oynatma
- 5 çekirdekli GPU’ya sahip A15 Bionic çip ile ışık hızında performans
iPhone 14 Plus inceleme: Tasarım
iPhone 14 Plus, görünüş itibarıyla büyütülmüş bir iPhone 14 niteliğini taşıyor. Küçültülmüş çentik, arkada iki kameraya ev sahipliği yapan kamera modülü, önde Ceramic Shield cam, arkada yine sağlam bir parlak cam, kenarlarda havacılık seviyesinde alüminyumdan yapılmış çerçeve gibi özelliklerle iki telefon birçok tasarım ve yapı unsuru açısından ortak bulunuyor. iPhone 14 Plus da IP68 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılığa sahip. Renk seçenekleri de Gece Yarısı, Yıldız Işığı, (PRODUCT) RED (Kırmızı), Mavi ve Mor olarak sıralanıyor. Bizim incelememize konuk olan renk Gece Yarısı. Işığa tutulduğunda hafif laciverte çalan ve normalde siyaha yakın görünümüyle bir hayli hoş durduğunu söylememiz gerekiyor.
iPhone 14 Plus, kendisiyle aynı büyüklükte ekran taşıyan iPhone 14 Pro Max ile hemen hemen aynı yüzey alanına sahip. Ondan biraz daha ince ve hafif. Ağırlık tarafındaki fark dikkate değer. 203 gram ağırlık ile 6.7 inç ekranlı telefonlar içinde hafif tarafta durduğunu söylememiz gerekiyor. Hafifliği, tek elle tutup kullanmayı kolaylaştırıyor. Öte yandan ince kenar profili de ergonomiye yardımcı oluyor.
iPhone 14 Plus’ın önünde yer alan Ceramic Shield cam, Apple tarafından bir akıllı telefondaki en sağlam cam olarak nitelendiriliyor, düşme kaynaklı çatlamalara karşı dayanıklı olduğu belirtiliyor. Bunu bizzat test etmedik, ancak böyle bir sağlamlığa sahip olduğunuzu bilmek iyi olacaktır. Ekran üzerinde herhangi bir koruyucu film olmadan kullandık ve herhangi bir çizik görmedik. Yine de, bu telefonu çantada veya cepte taşırken anahtar, bozuk para ve benzeri sivri ya da delici cisimlerden uzak tutmanızda fayda olacaktır.
Arka taraf da parlak bir yüzeye ve bununla birlikte sağlam bir cama sahip. Her ne olursa olsun, bu kadar yüksek fiyat verdiğiniz telefonu gönül rahatlığıyla kullanmak için bir kılıf da edinmenizi tavsiye ederiz. Özellikle MagSafe destekli Apple kılıfları ilk tercihiniz olabilir.
Bu arada iPhone 14 Plus, Apple’ın belirttiğine göre güncellenmiş bir iç tasarıma sahip. Bunun sonucunda ısının dışarı atılması daha verimli biçimde gerçekleştiriliyor, bu da performansın daha kararlı olmasına yardımcı oluyor. Özellikle telefonun uzun süre boyunca yüksek seviyede performans sunması beklenen şekilde kullanıldığı oyun veya 4K video çekimi gibi durumlarda telefon daha az ısınacak ve performansta azalma düşük kalacaktır.
Bir başka dikkat çekici ayrıntı da iPhone 14 Plus’ın ve aynı zamanda iPhone 14’ün, önceki nesil iPhone’lara nazaran daha kolay tamir edilebilir nitelikte olması. Apple, arka camı ana gövdeye sabitlememiş, bu da cihazın içini açıp çeşitli bileşenleri değiştirmeyi veya güncellemeyi düşünenlerin daha rahat hareket etmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda Apple, iPhone 14 Plus’ın arka camını değiştirmeye yönelik bir tamir programı da sunuyor.
Kenarlara yerleştirilmiş giriş, çıkış veya tuşlarda ise bir değişiklik yok. Alt kenarda Lightning portu bulunurken, bunun etrafına yerleştirilmiş ızgaralardan birinde hoparlör, diğerinde mikrofon var. Sağ kenarda Yan Tuş bulunurken sol kenarda ses tuşları var. Ses tuşlarının üstünde ise ses kapatma anahtarı var. Yine sağ kenarda alta doğru nano SIM kart tepsisini görüyoruz. Ön tarafta, ekranın üstünde TrueDepth kamera sistemi ve ahize yer alıyor. İkinci hoparlör de buradaki ızgaranın içine yerleştirilmiş.
iPhone 14 Plus inceleme: Ekran ve Ses
iPhone 14 Plus’ta 2778 x 1284 piksel çözünürlüklü, 458 ppi gibi yüksek bir piksel yoğunluğu sunan Super Retina XDR ekran var. Bu ekranın 800 nit gibi yüksek bir parlaklığı var. Bu sayede dışarıda, parlak güneş ışığı altında bile rahat kullanım imkanı sağlıyor. HDR, yani yüksek dinamik aralıklı fotoğraf veya videoları görüntülerken parlaklık 1200 nit seviyesine çıkarak daha fazla gerçeklik sunuyor. Ekranın yüksek keskinliği, kontrastı, parlaklığı ve derin siyahları bu telefonu kullanmayı çok daha zevkli hâle getiriyor.
iPhone 14 Plus, özellikle ekranıyla, büyük ekranlı bir telefon kullanmayı sevenlere hitap ediyor. iPhone 14 Pro incelememizde belirttiğimiz gibi, o telefon kompakt boyutları nedeniyle rahat kullanım ve taşıma imkanı sunuyor. Ayrıca ekran büyüklüğünü de tatmin edici buluyoruz. Ancak iPhone 14 Plus’ı deneyimlemeye başladıktan sonra, büyük ekranlı bir iPhone kullanmanın da ne kadar hoş bir his verdiğini hatırladık. Bu ekranda YouTube, Netflix, Disney+ videolarını izlemek bir hayli keyifli oluyor. Üstelik, yukarıda belirttiğimiz yüksek tepe parlaklık seviyesi sayesinde Dolby Vision, HDR10, HLG gibi yüksek kaliteli video formatları da destekleniyor. Böylelikle film veya video izleme keyfi daha da artırıyor.
Öte yandan Apple’ın iPhone’larının ekranlarında uzun zamandır bulunan True Tone teknolojisi de mevcut. Ekranın renk sıcaklığı, ortamdaki ışığın cinsine ve tonuna göre otomatik olarak ayarlanıyor. Bu ayarı açarak, özellikle beyaz arka planı yoğun içeriklerde, örneğin web sayfalarında veya e-kitaplarda daha doğal ve rahat kullanım imkanı sağlayan bir görsel deneyim elde edebilirsiniz.
OLED teknolojisinin varlığı sayesinde geniş görüş açıları ve güneş ışığı altında rahat kullanım da iPhone 14 Plus’ın ekranının özellikleri arasında. Sonuç olarak geniş alanı, sahip olduğu donanımsal bileşenler ve teknolojiler sayesinde iPhone 14 Plus; web sitelerinde gezinirken, sosyal medya uygulamalarını kullanırken, fotoğraf veya video çekerken veya video izlerken mükemmele yakın bir görsel deneyim sağlıyor.
Ses tarafında da daha önceki iPhone’ların çizgisi sürdürülüyor. Biri alt kenara, diğeri ise ekranın üst kısmında, ahize bölümüne yerleştirilmiş iki hoparlör var. Ses çıkışı dengeli, stereo ses etkisi yakalanıyor. Ses çıkış şiddeti de akıllı telefon ortalamalarının çok üstünde. Baslar rahatlıkla hissedilirken en yüksek ses şiddetinde patlamalar yok. Pop ve benzeri türlerde vokaller de iyi şekilde duyuluyor. Uzun süreli film izlemelerinde veya müzik dinlerken başka bir hoparlöre ihtiyaç duymazsınız. Kulaklık tarafında ise en güzeli AirPods tercih etmek olacaktır. Bununla birlikte farklı markalı kablosuz kulaklıklarla da rahat kullanırsınız. Üstelik Apple, bu tarz ürünler için de daha fazla yardımcı araç sunuyor. Örneğin bağlı kulaklığın pil durumunu Piller araç takımı içinde görebiliyorsunuz.
iPhone 14 Plus inceleme: Performans ve Pil
iPhone 14 Plus ve 14 modelleri, daha yüksek fiyatlı ve gelişmiş özelliklere sahip olan 14 Pro ve 14 Pro Max’ten farklı olarak Apple A15 Bionic işlemciyle geliyor. Yine de, geçen yılın telefonlarına göre bir gelişme var, o da iPhone 13 Pro’da kullanılmış 5 çekirdekli GPU barındıran bir A15 Bionic’in tercih edilmesi. Böylelikle iPhone 13’teki A15 Bionic’e göre bir adet daha fazla grafik çekirdeği var. 5nm tabanlı bu işlemci, zorlu işlerde yine iyi şekilde çalışıyor ve amiral gemisi telefonlardan beklenen performansı rahatlıkla sunuyor.
Daha önce iPhone 14 Pro incelemesinde aynı işlemciyi taşıyan iPhone 13 Pro ile iPhone 14 Pro’yu karşılaştırmış ve arada çok küçük farklılıkların olduğunu görmüştük. Benzer bir durum burada da geçerli. Benchmark testlerinde iPhone 14 Pro ile arada çok büyük fark yok. Pratikte de, arada dikkate değer bir farklılığın olmadığı görülüyor. iPhone 14 Plus da uygulamaların ve oyunların açılışında hızlı, aynı anda birden fazla uygulamayla, işlerde kesinti olmadan çalışmak mümkün oluyor. Isınma konusunda da, yoğun güç gerektiren oyunlarda bile makul aralığın dışına çıkmıyor.
Her ne kadar Apple açık biçimde belirtmese de, iPhone 14 Plus’ta da 14 Pro ve Pro Max’te olduğu gibi 6 GB RAM bulunuyor. Depolama alanı seçenekleri ise 128 GB, 256 GB ve 512 GB olarak sıralanıyor. Çekilen fotoğrafların, videoların, yüklenecek uygulama ve oyunların eskisine göre daha fazla yer kaplayabileceğini düşündüğümüzde, en uygun seçimin 256 GB olacağını düşünüyoruz. Bununla birlikte 128 GB kapasiteyi seçip, aradaki fiyat farkını iCloud+ üzerinden ek bulut depolama alanı satın alarak değerlendirebilirsiniz. Ancak, daha yüksek kapasiteli bir iPhone’dan geçiş yapmayı düşünüyorsanız, seçiminizi en az eski telefondaki kadar saklama alanına sahip bir seçenekten yapmanızı tavsiye ederiz.
Pil tarafına geldiğimizde, iPhone 14 Plus’ta da, iPhone 14 Pro Max’te olduğu gibi 4323 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Apple, bu pilin iPhone 14 Plus’a bir günü aşabilen bir çalışma süresi sunduğunu belirtiyor. Şirketin verdiği değerlere baktığımızda; 26 saate kadar video oynatma, 20 saate kadar online video oynatma, 100 saate kadar ses çalma gibi süreleri görüyoruz. iPhone 14 Pro Max için verilen değerlerle karşılaştırdığımızda, video tarafında daha yüksek fiyatlı telefonun bir adım daha önde olduğunu görüyoruz. Bunda Apple A16 Bionic çipin güç tüketimi konusunda biraz daha verimli ve idareli davranmasını farkı olabilir.
iPhone 14 Plus’ın pil performansı sahiplerini gerçekten fazlasıyla memnun edecektir. Bu telefonu ana telefonumuz olarak kullandığımız iki aya yakın sürede, tek bir şarjla ortalama 30 saat civarında bir kullanım süresi elde ettik. Daha önce deneyimlediğimiz bu süre 23-23 saat seviyesindeydi. Sonuç olarak gün içinde yoğun biçimde telefon kullananlar bile iPhone 14 Plus’ı sabahtan akşama bir gün, tek bir şarjla rahatlıkla kullanabilecektir.
Hızlı şarj desteği yine mevcut. 20W veya daha yüksek güç çıkışına sahip olan bir adaptörle sadece 35 dakikada yüzde 50’ye ulaşmak mümkün. Pratikteki izlenimlerimiz de böyle oldu. Tam doluluğa ise bir buçuk saat dolaylarında bir sürede ulaşıyor. MagSafe, pil tarafında iPhone 14 Plus’ın önemli özelliklerinden bir tanesi. Kablosuz olarak 15W’a kadar güç çıkışıyla şarj imkanı var. Kablolu şarja göre daha yavaş olsa da, sağladığı pratiklik gerçekten memnun edici oluyor. Özellikle çalışma masanızda veya baş ucunuzda bu tarz aksesuarlar iyi iş görüyor. Bu arada piyasada geniş bir yaygınlığa sahip olan, farklı üreticilerin ve markaların sunduğu Qi kablosuz şarj protokolünü destekleyen aksesuarlar da kullanılabiliyor.
iPhone 14 Plus inceleme: Yazılım ve Güvenlik
iPhone 14 Plus’ta iOS 16 yüklü olarak geliyor. Apple, eylül ayında dağıtıma çıkardığı iOS 16 ile birlikte yepyeni bir Kilitli Ekran sunuyor. Bu Kilitli Ekran, zengin özelleştirme seçeneklerine sahip. Saat ve tarihin yazı tipini ve rengini değiştirme, arkadaki duvar kağıdı için farklı fotoğrafları, animasyonları kullanma, Araç takımları ile küçük ve anlamlı verileri, kestirmeleri doğrudan Kilitli Ekran üzerinde görme gibi imkanlar var. iPhone 14 Plus’ın büyük ekranıyla birlikte bu Kilitli Ekran daha kullanışlı hâle geliyor. iPhone 14 Pro ve Pro Max’ten farklı olarak bu telefonda Hep Açık Ekran yok. Yani, telefon kullanılmazken Kilitli Ekran duvar kağıdını veya öğelerini karartılmış biçimde ekranda görmüyorsunuz. Hep Açık Ekran’ı iPhone 14 Pro’da sevmiştik, ancak iPhone 14 Plus’ta olmaması, deneyim açısından çok büyük bir fark yaratmıyor.
iOS 16, Odak için getirilen yeni özelleştirme seçenekleri, iCloud Paylaşılan Fotoğraf Arşivi, Mesajlar için getirilen gönderilmiş mesajları düzenleme ve geri alma imkanı ve daha fazla yeniliklerle iPhone 14 Plus’ta verimliliği artırıyor. Bu sürümle ilgili daha fazla detay için iOS 16 inceleme yazımıza ve videomuza göz atmanızı tavsiye ederiz.
Güvenlik tarafına geldiğimizde, birkaç yıldır Apple telefonlarının ana biyometrik kimlik doğrulama yöntemi olan Face ID var. Yine beklendiği gibi hızlı şekilde çalışıyor. Üstelik şimdi sadece dikey değil, yatay tutuşta da çalışıyor. Yani ekran kilidini açmak için telefonunuzu dik tutmanıza gerek kalmıyor. Bu da küçük, ancak birçok durumda işleri hızlandıracak küçük bir güncelleme oluyor.
iPhone 14 Plus ve 14 ile daha eski iPhone 13 ve 12 modelleri arasında kararsız kalanları yeni telefonlara yönlendirecek bazı ek özellikler var. Bunlar emniyet odaklı özellikler, günlük hayatta farkını hissetmeseniz bile, istenmeyen durumlarda hayat kurtarıcı olabilir. Bunlardan ilki olan Trafik Kazası Algılama, iPhone 14 Plus’ta bulunan ve 256G’ye kadar kuvveti algılayabilen çift çekirdekli yeni ivmeölçerin katkılarıyla çalışıyor. Bir trafik kazası algılandığında telefon otomatik olarak acil yardım hattını ve acil durum kişisini arayarak kaza bilgisini ve konum verilerini iletiyor. Apple, bu özelliği sürekli geliştirmeye devam ediyor. Son olarak iOS 16.2 ile birlikte yeni geliştirmelerin sunulacağı belirtiliyor.
Bir başka emniyet özelliği, en azından en başta Türkiye’de kullanılmayacak olsa da, Uydu üzerinden Acil Durum SOS oluyor. Apple’ın kasım ayında ABD’de ve Kanada’da sunmaya başladığı bu özellik, Wi-Fi veya hücresel bağlantının olmadığı uzak yerlerde iPhone 14 Plus’ın uyduya bağlanmasını ve mesajla acil durum bilgilerini geçmesini sağlıyor. YouTube’da, bu özelliğin nasıl çalıştığına dair çeşitli videoları bulabilirsiniz.
iPhone 14 Plus inceleme: Kamera
Apple, kamera tarafındaki yenilikleri genel olarak iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modellerine ayırmış olsa da, iPhone 14 Plus ve 14 de selefleri olarak nitelendirebileceğimiz 13 ve 13 mini modellerine göre dikkat çekici ilerlemeler içeriyor. Apple, arkada iki kameraya yer veriyor ve her ikisi de 12 megapiksel çözünürlüğe sahip.
Ana kamera, geçen yıl iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinde bulunan ana kamera ile aynı donanım özelliklerini bünyesinde barındırıyor. 1.9 mikron ile daha büyük boyutlu pikseller, f/1.5 diyafram açıklığı, sensör kaydırmalı optik görüntü sabitleme gibi özelliklerle iPhone 13’teki kamera sistemine göre fark yaratıyor. Üstelik Apple’ın Photonic Engine teknolojisi sayesinde düşük ışıkta da daha iyi bir performansın gösterilmesi sağlanıyor. Photonic Engine, ultra geniş kameranın da düşük ışıkta çekilmiş fotoğraflarda selefine göre iki kat daha yüksek performans göstermesine yardımcı oluyor. Bununla birlikte Akıllı HDR 4 gibi, yüksek dinamik aralıklı fotoğraflar çekmeye imkan sağlayacak yazılım teknolojileri yine mevcut. Bunun etkilerini de çektiğimiz fotoğraflarda görüyoruz.
Herkesin en fazla merak edeceği noktalardan biri iPhone 14 Plus / 14 ile 13 modellerinin kamera performansının karşılaştırması olacaktır. iPhone 13 ve iPhone 14 Plus ile aynı sahneleri çektik ve çektiğimiz fotoğraflara detaylı şekilde baktık. İlk bakışta parlaklık, renkler, detaylar arasında çok büyük farklar gözlemlemesek de, detaylı biçimde incelediğimizde iPhone 14 Plus ile çekilen fotoğraflarda kontrastın daha yüksek, renklerin daha doğru ve detayların daha belirgin olduğunu görüyoruz. Arka planı bulanıklaştırılmış fotoğraflarda da, alan derinliği bakımından iPhone 14 Plus bir adım daha ileride görünüyor. Yakın çekimlerde de detaylar daha iyi şekilde anlaşılıyor.
Düşük ışıkta yapılan çekimlerde, Photonic Engine’in de katkılarıyla parlaklığı tatmin edici, gürültü etkisinin düşük olduğu fotoğraflar çekiliyor. Tam yakınlaştırma yapıldığında yazılım yardımıyla yapılmış keskinleştirme etkileri görsek de, Instagram veya benzeri sosyal medya ortamlarında paylaştığınızda beğeni kazanacak gece manzara çekimleri veya düşük ışık çekimleri yapabilirsiniz. Işık şiddetinin fazla yüksek olmadığı ortamlarda da parlaklık tatmin edici, renkler anlaşılır ve gürültü etkisi yine düşük seviyede kalıyor.
Read More
Ultra geniş kameranın ana kamera ile tutarlı bir renk sıcaklığı ve parlaklığı var. Kenarlarda esnetme de düşük seviyede kalıyor. Farklı ışık koşullarında ultra geniş kamera ile iyi işler çıkarabilirsiniz. Telefoto kameranın olmaması, çoğu kullanıcı için büyük fark yaratmayacaktır. En azından iki kat yakınlaştırma yaparak kaliteden fazla ödün vermeden fotoğraflar çekebilirsiniz. Telefoto kamerayı aradığım tek yer, kızımın voleybol antrenmanında tribünden sadece onu çekmek istediğimde, iPhone 14 Pro’da olduğu gibi yakınlaştırma yapamam oldu. Eğer çocuğunuzun spor karşılaşması, yıl sonu gösterisi ve benzeri etkinliklerini çekmek için iPhone’unuzu kullanmayı düşünüyorsanız, telefoto kamera taşıyan iPhone 14 Pro veya Pro Max modellerini tercih etmeniz yerinde olacaktır.
Video tarafında Apple, iPhone 14 Pro ve Pro Max’te bulunan Hareket Modu özelliğini iPhone 14 Plus’ta da sunuyor. Bu özellik etkileyici biçimde iyi çalışıyor. Ancak en iyi verimi almak için iyi aydınlatılmış bir ortamda veya dışarıda bulunmalısınız. Ortamdaki ışık şiddeti azaldığında videoda gürültü efekti gözle görülür hâle geliyor. Geçen yıl gelen Sinematik mod şimdi 4K çözünürlükte videolar için de kullanılabiliyor. Zum yaparken de daha akıcı bir geçiş var, iki kamera arasında renk ve parlaklık tutarlığı sayesinde bu unsurlar açısından bir fark görünmüyor. Bununla birlikte iki kameranın fiziksel konumları arasındaki fark nedeniyle geçiş belli oluyor.
iPhone 14 Plus ile yapacağınız video çekimlerinde durağanlık, görüntü kalitesi ve parlaklık ve aynı zamanda videoların ses kalitesi ve berraklığı sizi fazlasıyla memnun edecektir. Doğum günü, düğün ve benzeri özel günleriniz için iPhone 14 Plus’ı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Benzer şekilde, bu tür özel günleriniz için 14 Plus, fotoğraf çekimlerinde de ihtiyaçlara rahatlıkla cevap verecektir.
iPhone 14 Plus inceleme: Sonuç
Büyük ekranlı bir telefon kullanmayı seviyorsanız ve bütçeniz de iPhone 14 Pro Max seviyesine çıkacak durumda değilse, sizin için en uygun seçim iPhone 14 Plus olacaktır. iPhone 14 Plus, tasarımı, malzeme kalitesi, ekranı, işlemcisi, pili, yazılımı ve kamerasıyla üst sınıf bir akıllı telefondan beklentileri rahatlıkla karşılıyor. İnceliği ve hafifliği, malzeme kalitesiyle birleştiğinde gerçekten de kullanması zevkli bir telefon. Büyük ekranı ise her ortamda rahat ve keyifli bir görsel deneyim sağlıyor. Ses sisteminin performansı da diğer iPhone modellerin aratmıyor.
Apple A15 Bionic işlemci, bir üst sınıf akıllı telefondan beklediğimiz performansı sunuyor ve önümüzdeki birkaç yıl boyunca da rahatlıkla sunmaya devam edecektir. Pil tarafında gördüğümüz performans ise fazlasıyla memnun edici. iPhone 14 Plus, bir günü aşabilen pil ömrü ve hızlı şarj desteğiyle prize olan bağlılığı fazlasıyla azaltacaktır. iOS 16 ile yüklü gelen bu telefon, önümüzdeki birkaç yıl boyunca çıkacak iOS güncellemelerini de alacaktır.
Kamera tarafında Apple’ın gelişimleri çoğunlukla Pro modellerine ayırdığını görsek de, arkadaki çift kameranın çoğu kullanıcının ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacağını söyleyebiliriz. Kamera tarafında selefi iPhone 13’e göre ilerlemeleri var. Bunlar detaylarda kalsa da, arada fark olduğunu görmek dikkat çekici. Video tarafında da iPhone 14 Plus iyi işler çıkarıyor.
iPhone 14 Plus, özellikle iPhone 11’den geçiş yapacaklar için iyi bir sıçrama noktası. Bununla birlikte daha önce iPhone 7 Plus ve 8 Plus gibi telefon kullanıp da yıllar sonra güncellemeye karar verenler için de büyük ekran deneyimini devam ettirebilecekleri iyi bir telefon. Hatta iPhone Xs Max kullananlar da iPhone 14 Plus’a geçiş yapmayı düşünebilirler.
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.