İncelemelerManşetler

iPhone 13 İncelemesi

iPhone 13 inceleme yazısı ve videosunda Apple'ın 2021 model iPhone'u ile ilgili detaylar, yorumlar ve video yer alıyor.
a101 4 ocak 2024

iPhone 13
Amazon.com.tr’den satın alın

SATIN AL

Apple’ın 2021 model iPhone’ları bu yıl daha önceki yıllarla aynı zamanda, eylül ayında tanıtıldı. Ve bu sefer Türkiye’deki tüketiciler de fazla beklemeden yeni Apple telefonlarıyla tanışma fırsatı yakaladı. Şirket geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dört farklı iPhone seçeneğini kullanıcılara sunuyor ve bunlar özellikleri ve fiyatlarına göre çeşitlilik gösteriyor. Bu incelemenin konusu olan iPhone 13, fiyatı ve sunduğu deneyim ile daha fazla kullanıcı kitlesinin ilgisini çekebilecek model olma özelliğini taşıyor. Görünüş itibarıyla geçen yılın modelinden çok farklı görünmese de, detaylara inildiğinde bu telefonun dikkate değer ilerlemeler sunduğunu görüyoruz. iPhone 13 inceleme yazısı ve videosunda, yeni Apple telefonunun getirdiği yeniliklere ve sunduğu deneyime yakından bakıyoruz.

iPhone 13 inceleme: Tasarım

Uzaktan bakıldığında, iPhone 13’ü selefinden ayırmak çok kolay olmayacaktır. Aynı parlak cam görünüm ve düz kenarlar ile geçen yılın telefonlarında sunulan yeni tasarımın izinden gidiliyor. Telefonun ön yüzünü düşmelere karşı daha dayanıklı Ceramic Shield cam kaplıyor. Arkada da cam kullanılmış. Bu camın yüzeyi parlak, parmak izi ve çizilmelere karşı dayanıklı görünüyor. Kenarlar ise alüminyum çerçeveyle sarılıyor. Telefonun yüzey alanı değişmese de, 7.4 mm ile kalınlık biraz artırılmış. Ayrıca ağırlıkta da 174 gr. ile 10 gramlık bir artış söz konusu. Bunlara rağmen iPhone 13, tek elle bile rahatlıkla tutup kullanabildiğimiz bir akıllı telefon olmayı sürdürüyor.

iphone 13 inceleme

Genel tasarım aynı tutulsa da, renk seçeneklerinde geçen yıla göre değişiklikler var. Öncelikle Product(RED), yani kırmızı renkli model korunuyor. Siyah ve beyaz olarak bildiğimiz renkler ise sırasıyla gece yarısı ve yıldız ışığı adlarıyla, biraz daha farklı tonlarla geliyor. Bizim elimizde gece yarısı modeli var. Normal ışıkta siyah renk gibi görünse de, ışığa tuttuğumuzda rengin koyu lacivert tonlarında olduğunu görüyoruz. Gerçekten de gece yarısı açık bir havada, şehir ışıklarının az da olsa aydınlattığı bir havanın renk tonunu Apple, telefona iyi biçimde yansıtmış. Mavi rengin tonu geçen yılın iPhone 12’sine göre biraz açılmış. Pembe ise bu yıl ilk kez gördüğümüz bir renk seçeneği oluyor.

Ön tarafta 6.1 inç ekran büyük bölümü kaplıyor. Ekran çerçevesi çok kalın sayılmaz. Üstelik Apple şimdi, yüzde 20 oranında küçültülmüş çentik ile ekrana daha fazla alan sağlıyor. Çentiğin küçültülmesi nedeniyle daha önce çentik alanında olan ahize hoparlörü üste, camın bitimine taşınmış. Face ID kamera ve sensörler daralan alana sığmayı başarmış.

iphone 13 inceleme

Kenarlardaki tuşlar ve kontroller biraz aşağı kaydırılmış. Böylelikle tek elde kullanımda elinizi daha az hareket ettirmeniz yeterli oluyor. Sağ kenarda güç düğmesi, sol kenarda ise ses tuşları ve ses kapatma anahtarı bulunuyor. nano SIM kart tepsisi de sol kenarda bulunuyor. Arka tarafa baktığımızda, iPhone 13 ve 13 mini modellerini seleflerinden ayıran bir fark daha görüyoruz. O da düzeni değişen kamera modülü… iPhone 13’te iki kamera çapraz biçimde yerleştirilmiş. Kamera ve Dual Tone flaş da kalan alanlara yerleştirilerek bir matris görünümü oluşturulmuş. Apple’ın bunu iki telefon arasında fark yaratmak için yaptığını düşünebilirsiniz, ancak bu tasarım değişikliğinin temel nedeni büyüyen kameralar oluyor. Kamera modülünün dışında iPhone 13’ün arka tarafı oldukça temiz görünüyor. Ortalanmış bir Apple logosu dışında başka bir şey görmüyoruz.

iphone 13 inceleme

iPhone 13 de suya ve toza dayanıklı bir telefon. IP68 derecesiyle suya ve toza dayanıklılığı belgeleniyor. 30 dakikaya kadar maksimum 6 metre derinlikteki suda hiçbir şey olmadan kalabiliyor. Bu durum telefonu yağmur altında, su kenarında gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Üzerine sıvı dökülmesinden de endişelenmeniz gerekmiyor.

iPhone 13 inceleme: Ekran ve Ses

iPhone 13’te yine 6.1 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip bir ekran var. Bu ekran 2532 x 1170 piksel çözünürlükle, 460 ppi gibi fazlasıyla yeterli keskinlik ve netlik sunan bir pikse yoğunluk değeri sağlıyor. Apple, geçen yıl olduğu gibi yine OLED ekran kullanıyor. Bu ekran P3 renk yelpazesini destekliyor, 2.000.000:1 gibi yüksek bir kontrast oranı sunuyor. 800 nit tipik ve 1200 nit maksimum parlaklık gibi özellikleriyle geçen yılın iPhone 12 modelindeki ekrana göre daha parlak bir ekranı var. Bu durum telefonu dışarıda, parlak ışık altında kullanmayı biraz daha kolay hâle getirecektir. True Tone teknolojisi sayesinde ortamdaki ışığa göre ekranın renk sıcaklığı otomatik olarak ayarlanabiliyor.

iphone 13 inceleme

OLED ekran fazlasıyla etkileyici bir görsel deneyim sunuyor. Kullanıcı arayüzünde gezinmek, internette gezinmek, fotoğraflara bakmak oldukça zevkli. Ekran tüm bu işler için yeterli bir görüntüleme alanını sunuyor. Yukarıda belirttiğimiz gibi, küçülen çentik sayesinde ekranın alanı büyüme gösteriyor. Çentiğine iki yanındaki alan daha geniş. Bu durum video izlerken veya oyun oynarken daha fazla görüntünün ekrana yansıtılması demek. Bunun dışında Apple’ın, bu alanı üst çubukta daha fazla unsur göstermek için kullandığını görmüyoruz. Yalnızca saat, Wi-Fi ve bunun gibi simgelerin biraz daha büyütüldüğüne tanık oluyoruz. Belki, ilerideki yazılım güncellemeleriyle Apple bu alanı daha aktif biçimde kullanabilir.

iPhone 13’ün ekranı geçen yıllarda olduğu gibi 60 Hz yenileme hızına sahip. Şirket, 120 Hz yenileme hızını daha üst seviyedeki Pro modellerine ayırdı. Eğer 60 Hz ekranlı bir iPhone’dan iPhone 13’e geçiş yapacaksanız, bu özelliğin eksikliği sizi çok fazla ilgilendirmeyecektir. Standart bir akıcılık iPhone 13’ün ekranında var. Ancak bu telefon ile aynı sırada 13 Pro’yu da test ediyoruz ve o telefondaki 120 Hz ekranın nasıl bir akıcılık sunduğunu gözlerimizle gördük. 120 Hz’teki akıcılığı gördükten sonra iPhone 13’ün ekranı biraz daha yalın görünüyor. Yine de, aradaki bu yenileme hızı farkının kararı iPhone 13’ten yana olanların aklını fazla çeleceğini düşünmüyoruz.

iphone 13 inceleme

Yüksek parlaklık değeri iPhone 13’ün de önceki nesil iPhone’larda olduğu gibi HDR desteğini sunmasını sağlıyor. Apple TV, iTunes, YouTube, Netflix ve bunun gibi birçok uygulamada HDR içeriklerin sunduğu daha yüksek dinamik aralıklı ve göz alıcı görüntülerden yararlanabilirsiniz. Bu ekranda video izlemenin oldukça keyifli olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Aynı durum oyunlar için de geçerli.

Ekranın sunduğu yüksek deneyime ses de eşlik ediyor. iPhone 13’te iki hoparlör var. Bunların bir tanesi alt kenarda, diğeri ise ekranın üst kısmında yer alıyor. Ses çıkış şiddeti ortalamaların üstünde ve fazlasıyla tatmin edici. Baslar ve tizler de dengeli, yüksek seste patlama veya parazit söz konusu değil. Müzik dinlerken veya video izlerken iPhone 13’ün ses sistemi fazlasıyla yeterli olacaktır. Artık alıştığımız üzere, ses jakı yok. Kutudan da kulaklık çıkmıyor. Bu nedenle kulaklık konusunda AirPods gibi Apple çözümlerini, diğer Bluetooth kulaklıkları ya da 3.5mm-Lightning adaptörünü düşünmeniz gerekiyor.

iPhone 13 inceleme: Performans ve Pil

Her yeni iPhone modelinde yeni bir Apple işlemcisi görüyoruz. iPhone 13’te de Apple A15 Bionic işlemci geliyor. Bu işlemcinin başlıca özellikleri arasında 2’si performans, 4’ü verimlilik odaklı olmak üzere toplam 6 CPU çekirdeği, 16 çekirdekli Neural Engine ve 4 çekirdekli GPU bulunuyor. Bu arada belirtmek gerekir ki, iPhone 13 Pro modellerinde GPU çekirdeği sayısı bir fazla. Her ne kadar Apple belirtmese de, çeşitli kaynaklar iPhone 13’te 4 GB RAM’in bulunduğunu belirtiyor. Depolama alanı seçenekleri bu yıl değişiklik gösteriyor. 128 GB başlangıç seviyesindeki seçenek olurken, daha fazla ödeyerek 256 GB veya 512 GB tercihinde de bulunabilirsiniz. iPhone’uyla sıklıkla fotoğraf veya video çekmeyi düşünüyor, iCloud üzerinden bulut depolama alanı satın alarak çektiklerinizi burada yedekleyerek telefonunuzda alan açmayı düşünmüyorsanız, 256 GB veya 512 GB tercihinde bulunmanız yerinde olacaktır.

iphone 13 inceleme

iPhone 13, en yeni model iPhone’dan bekleyeceğimiz seviyede yüksek bir performans sunuyor. Kamera, Safari ve bunun gibi uygulamaların kullanımı gayet akıcı biçimde gerçekleşiyor. Oyun konusunda da bu iPhone iyi bir performans gösteriyor. Adobe Premiere Rush ile sosyal medya videoları yapımı gibi işler için de bu iPhone’u kullandık ve işlerimizi hızlıca hallettiğimizi söylemeliyiz. iPhone 13 Pro modelleriyle aradaki GPU çekirdeği farkının şu anda gözle görülür bir farkı yok, ancak yoğun grafik gücü gerektiren uygulamalarda, en azından işleme ve benzeri sürelerde ufak tefek farklılıklar olabilir. Buna daha sonra detaylı şekilde bakacağız.

iphone 13 inceleme

Her iPhone incelemesinde kullandığımız GeekBench 5 benchmark test aracını iPhone 13 ile de kullandık. Gerçekleştirdiğimiz testte iPhone 13, tek çekirdek testinde 1743, çoklu çekirdek testinde 4660 puan aldı. Aşağıdaki ekran görüntülerinde görebileceğiniz üzere, geçen yılın en üst iPhone modelinden her iki testte de daha yüksek puan alıyor. 2020 model iPad Pro’dan da daha yüksek puanlar aldığını söyleyebiliriz.

iphone 13 inceleme

iPhone 13 de selefi gibi 5G desteğine sahip. Türkiye’de henüz 5G desteği yok, ancak yurt dışına çıktığınızda, 5G şebekelerinin kullanıldığı ülkelerde bu destekten yararlanabilirsiniz. Öte yandan eSIM desteği de mevcut. Biri normal SIM, diğeri eSIM olmak üzere iki hattı aynı anda kullanmanız da imkan dahilinde bulunuyor.

Diğer kablosuz bağlantı özellikleri bakımından da iPhone 13 zengin ve güncel bir model. Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, U1 Ultra Geniş Bant çipi, okuyucu modu özellikli NFC, Gigabit LTE gibi özellikleri bu en yeni Apple akıllı telefonu modelinde görüyoruz.

iphone 13 inceleme

Apple’ın 2021 model iPhone’larının seleflerine göre ilerleme gösterdiği alanlardan biri de pil ömrü oluyor. Bunda hem iPhone 13’ün artan hacmine bağlı olarak artan pil kapasitesinin hem de A15 Bionic işlemcinin güç tüketimi tarafında sunduğu ilerlemelerin rolü bulunuyor. iPhone 12’de 2815 mAh kapasiteli pil varken, iPhone 13’te 3240 mAh ile yüzde 15 oranında daha yüksek kapasiteli pil bulunuyor. Apple, bu pilin 19 saate kadar video oynatma, 15 saate kadar online video izleme ve 75 saate kadar ses çalma imkanına sahip olduğunu belirtiyor.

Pratikteki izlenimlerimiz iPhone 13’ün gerçekten de pil ömrü bakımından büyük ilerleme kaydettiğini gösteriyor. Normal yoğunluklu bir kullanımda bir günü aşan, ancak ertesi günün öğle saatlerine doğru yeniden şarj etmenizi gerektiren bir pil performansı elde edebilirsiniz. Biz iPhone 13’ü, normalden biraz daha düşük seviyede olacak bir kullanım yoğunluğuyla iki gün tek bir şarjla kullanmayı başardık. Kısacası günübirlik veya bir gece geçireceğiniz seyahatlarda iPhone 13, tek bir şarjla çalışmayı sürdürecektir.

Şarj tarafına baktığımızda, seleflerinin çizgisini sürdürdüğünü görüyoruz. Öncelikle hızlı şarj desteği mevcut. Apple’ın sattığı 20W güç adaptörü veya ondan daha güçlü bir adaptörle yarım saatte yüzde 50’ye kadar şarj imkanı sağlanıyor. Pratikte de bunun yansımasını görüyoruz. Ne var ki, iPhone 13’ün kutusundan güç adaptörü çıkmıyor, ayrı olarak satın almanız gerekiyor. Apple’ın 20W güç adaptörleri bu noktada en uygun seçim olacaktır. MagSafe Kablosuz Şarj aygıtı ile 15 W’a kadar kablosuz şarj desteği var. Bu aksesuarla da bir saatte yüzde 50’lik doluluğa ulaşmanın mümkün olduğunu gördük. Öte yandan Qi özellikli kablosuz şarj aygıtları da destekleniyor.

iPhone 13 inceleme: Yazılım ve Güvenlik

iPhone 13’te Apple’ın en son mobil işletim sistemi sürümü olan iOS 15 yüklü olarak geliyor. iOS 15 ile birlikte yenilenmiş FaceTime özellikleri, Odak profilleri, yenilenmiş Safari internet tarayıcısı ve bunun gibi birçok yenilik sunuluyor. Daha önce yayınladığımız detaylı iOS 15 inceleme yazısı ve videosunda yeniliklerden ve sunulan deneyimden detaylı biçimde bahsettik. Orada aktardıklarımızdan iPhone 13’te de eksiksiz biçimde yararlanmanız mümkün oluyor.

iphone 13 inceleme

Güvenlik tarafında ise iPhone 13’te Face ID başlıca biyometrik kimlik doğrulama yöntemi olarak karşımıza çıkmayı sürdürüyor. Face ID oldukça kullanışlı ve güvenlik seviyesi yüksek bir kimlik doğrulama birimi. Ne var ki, pandemi döneminde herkesin kullandığı yüz maskesi nedeniyle Face ID verimli biçimde işlemiyor, parola girmek zorunda kalıyorsunuz. Apple, bu durumu kolaylaştırmak için çeşitli adımlar attı. Bunların arasında yüz maskesi takılıyken parola giriş ekranının gösteriminin kolaylaştırılması ve bilekte Apple Watch varken ekran kilidinin otomatik olarak açılması bulunuyor.

Aslına bakarsanız, sağ kenardaki güç butonunun yeri ve büyüklüğü, Apple’ın buraya Touch ID parmak izi sensörünü yerleştirmesi için epey elverişli görünüyor. Şirket bunu en yeni iPad Air ve iPad mini modellerinde gerçekleştirmişti. Ne var ki, iPhone 13 serisi modellerinde uzak durmayı sürdürüyor. Belki de şirket, ekran için parmak izi okuyucu teknolojisinin iyice olgunlaşmasını bekliyor ve zamanı geldiğinde doğrudan bu teknolojiye geçiş yapacak.

iPhone 13 inceleme: Kamera

Kamera sistemi de iPhone 13’ün selefine göre ilerleme gösterdiği alanlardan bir tanesi. Tasarım bölümünde de belirttiğimiz gibi, kamera modülünün dizilimi değişti. Bunun esas nedeni, iPhone 13’ün arka kameraları geçen yılın modelindekinden daha gelişmiş niteliklere sahip. Öncelikle her iki kameranın da 12 megapiksel çözünürlük desteğine sahip olduğunu belirterek işe başlayalım. Apple bu noktada herhangi bir değişiklik yapmıyor.

iphone 13 inceleme

12 megapiksel geniş kamera; f/1.6 diyafram, 1.7 mikron piksel boyutu, faz algılamalı otomatik odak gibi özelliklere sahip. Buna ek olarak sensör kaydırmalı otomatik görüntü sabitleme ile bu alanda da dikkate değer bir ilerlemeye sahip. Aslında Apple’ın, geçen yıl iPhone 12 Pro Max’te yer verdiği ana kameraya iPhone 13’te yer vermeye başladığını belirtelim. Ultra geniş kamera ise 12 megapiksel, f/2.4, 120 derece görüş açısı ve 13mm odak uzaklığı gibi özellikleri barındırıyor.

Kamera sadece donanım tarafında değil, yazılım tarafında da önemli yeniliklere sahip. Öncelikle Apple’ın yüksek dinamik aralığı sağlayan görüntü işleme teknolojisi Akıllı HDR 4 sürümüyle kullanımda bulunuyor. HDR’ın sahneye göre otomatik olarak devreye girmesi her zaman olduğu gibi yine başarılı. Aydınlık ve karanlık bölgelerin bulunduğu zor sahnelerde iPhone 13’ün işini iyi biçimde yaptığını görüyoruz. Portre çekimlerde de bu teknoloji görüntülerin daha da çekici hâle gelmesini sağlıyor. Portre demişken, arka planla ön plandaki süjenin sınırlarının belirlenmesi konusunda da iPhone 13 iyi performans gösteriyor.

Gece modu özelliği yine mevcut ve iki kamerayla yapılan çekimlerde de bundan yararlanılabiliyor. Pozlama süresini elle ayarlama imkanınız da var. Çekilen sahneler oldukça başarılı ve poster tadında görüntüler elde ediliyor. Daha fazla doğallık isterseniz, gece modunu kapatarak çekimler yapabilirsiniz. Burada da çekimler oldukça iyi, gürültü etkisi yok denecek kadar az. Öte yandan telefonun hareketi kaynaklı bulanıklık da söz konusu değil.

Doğallık demişken, yıllardır iPhone’un kullanıcının gözüyle gördüğü renk doğruluğunda fotoğraflar ürettiğini söyleriz. Ancak şimdi Apple, sosyal medyada sıklıkla fotoğraf paylaşan ve beğeni toplayan kullanıcıların taleplerini göz önünde bulundurarak, onlara filtre kullanmadan da sıcak, göz alıcı ve zengin kontrastlı fotoğraflar paylaşma imkanı verecektir. Bunun için Fotoğraf Stilleri adında yeni bir özellik var. iPhone’un Standart ayarına ek olarak Zengin Kontrast, Sıcak, Soğuk gibi farklı stil profilleri var. Bunları fotoğraf çekiminden önce seçmeniz gerekiyor. Sonrasında fotoğraflar bu ayarlara göre çekiliyor. Çekilen sonuçlar oldukça iyi görünüyor. Bunların hangisinin beğenileceği biraz da kullanıcı zevkine kalmış. Fotoğraf Stillerini filtrelerle karıştırmamalısınız. Filtreler fotoğrafın tümüne uygulanırken, fotoğraf stillerinde görüntünün ilgili alanları seçiliyor ve buna bağlı olarak renk ve parlaklık ayarlamaları uygulanıyor.

Ultra geniş kamera da ana kamerayla tutarlı renklere ve parlaklığa sahip fotoğraflar üretiyor. Gece modu ve düşük ışıkta çekim performansını da iyi bulduğumuzu söyleyebiliriz. Makro çekimlerde de iPhone 13’ün kamerası, herhangi bir özel mod taşımamasına rağmen iyi işler çıkarıyor. Telefoto kamera olmadığı için yakınlaştırma dijital olarak yapılıyor ve 5 kata kadar yakınlaştırma yapılabiliyor.

Video tarafında iPhone 13, selefleri gibi saniyede 60 kare hıza kadar 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Dolby Vision HDR video kayıt yeteneği de iPhone 13’te mevcut. Sensör kaydırmalı optik görüntü sabitleme, video çekimlerinin profesyonel video kameraların çektiği tarzda durağanlığa sahip olduğunu görüyoruz. Ses kaydı da oldukça kaliteli biçimde gerçekleştiriliyor. Sadece günlük hayatta değil, doğum günü, düğün ve bunun gibi özel anlarda da iPhone 13’ün kamerasına video çekimleri için güvenebilirsiniz.

iphone 13 inceleme

Bir de Apple’ın iPhone 13 serisinin tüm modellerine sunduğu ve yeni ürünlerin tanıtımı sırasında öne çıkan Sinematik Mod özelliği var. Sinematik Mod, Portre moduyla fotoğraflar tarafında yapılanı video tarafında yapmayı sağlıyor. Arka planı bulanıklaştırılmış, süjenin ön planda ve net olduğu videoları çekebilirsiniz. Odak, çekim sırasında dinamik biçimde ayarlanıyor. Böylelikle genellikle sinema filmlerinde gördüğümüz şekilde, aynı sahne içinde odağın bir kişiden başka kişiye kaydığı videolar elde edilebiliyor. Sinematik Mod, sadece parlak veya normal ışıkta değil, düşük ışıkta da çalışabiliyor. Tabii ki, netleme ve arka planı bulanıklaştırmanın başarısı süjeye olan uzaklığa ve ortamın ışık şiddetine göre değişiklik gösteriyor. iPhone 13 kullanıcıları için Sinematik Mod, daha çok bir eğlence aracı olacaktır. Eğer doğum günü ve bunun gibi özel anların daha sonra izlemek amacıyla sinema filmi tadında kliplerini oluşturmak isterseniz, bu modu kullanabilirsiniz. Üstelik Apple, çekimden sonra görüntüdeki odak noktalarını değiştirmeye de izin veriyor. Çözünürlük ise 1080p ile sınırlı. Bu, çözünürlük sınırı belki profesyonel kullanıcılar için bir sınırlama teşkil edebilir, ancak bireysel tüketiciler için çok da önemli olmayacaktır.

Ön kamera ise 12 megapiksel çözünürlük, f/2.2 diyafram ve bunun gibi özellikleriyle geçen yılın telefonundaki donanımları koruyor. Bununla birlikte Akıllı HDR 4 gibi yazılım tabanlı yenilikler var. Selfie kameranın performansını genel olarak beğendik. Portre fotoğraflarda bile arka plan ile sınırları ayırmayı iyi biçimde gerçekleştiriyor. Arka kamera sisteminde sunulan video yeteneklerinin hepsinin ön kamera için de geçerli olduğunu belirtelim. Bunların arasında Sinematik mod da yer alıyor.

iPhone 13 inceleme: Sonuç

Doğrusu iPhone 13, dört model içinde dikkatleri en az çeken model oluyor. Halbuki sahip olduğu ekran büyüklüğü, pil ömrü ve kamera özellikleri, aynı zamanda fiyatıyla; birçok unsur bakımından bir denge noktasında duruyor gibi görünüyor. 6.1 inç mertebesinde büyüklüğe sahip ekranlar günümüzde ana akım bir eğilim hâline geldi. Kullanıcılar çoğunlukla bu boyutlardaki cihazları tercih ediyor. iPhone 13 de bu noktada hem ergonomi hem de görsel deneyim açısından denge sunuyor. A15 Bionic işlemci, 2021 model Apple amiral gemisinden beklenen performansı sağlıyor. 128 GB ile başlangıç seviyesi depolama alanı seçeneğinin iki katına çıkarılması da, her ne kadar baz fiyat artmış olsa da, memnun edici. Pil performansı ise başlı başına memnun edici bir unsur olarak nitelendirilmeli. Kamera tarafındaki özellikler de memnun edici. Sadece günlük hayatta değil, özel günlerde de iPhone 13’ün kameraları fotoğraf ve video çekimi için yeterli olacaktır.

Peki, kim iPhone 13’ü tercih etmeli? Öncelikle geçen yıl bir iPhone 12 satın almış olanlar, telefonlarını kullanmaya sürdürebilirler. Arada dikkate değer farklılıklar olsa da, yeni telefona geçiş noktasında çok acele etmeyebilirler. Ancak iPhone 11 veya iPhone XR gibi daha eski modelleri kullananlar, iPhone 13’e geçerek deneyimde ve performansta bir zıplama yaşayacaklardır.

iPhone 13
Amazon.com.tr’den satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.