ManşetlerTeknoloji

Apple A17 Pro çipli ve Apple Pencil Pro destekli yeni iPad mini’yi tanıttı

ipad mini

Apple, bugün A17 Pro çip ile güçlendirilmiş yeni iPad mini’yi duyurdu. Yeni iPad mini, 8.3 inç Liquid Retina ekranı ve mavi ile morun da aralarında bulunduğu dört göz alıcı renk seçeneği ile dikkat çekiyor. A17 Pro çip, önceki nesillere kıyasla çok daha hızlı CPU ve GPU performansı sunarken, Neural Engine ile iki kat daha hızlı yapay zeka işlemleri gerçekleştiriyor. Bu sayede, en yoğun görevler bile sorunsuz bir şekilde tamamlanabiliyor. Ayrıca Apple Pencil Pro desteği ile iPad mini, üretkenlik ve yaratıcılıkta yeni bir çağın kapısını aralıyor.

Apple Pencil Pro, kullanıcıların cihazı bir eskiz defterine dönüştürmesine olanak tanıyor. Yeni 12 MP geniş arka kamera, Smart HDR 4 ile doğal fotoğraflar çekiyor ve yapay öğrenme teknolojisi sayesinde belgeleri otomatik olarak tarayabiliyor. iPadOS 18 ile gelen yeni özellikler, iPad mini’nin çok yönlülüğünü daha da artırıyor. Uzun pil ömrü ve geniş depolama seçenekleriyle gelen iPad mini, 23 bin 999 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Yeni iPad mini, ultra portatif tasarımı ve güçlü donanımı ile özellikle profesyoneller için etkileyici bir cihaz haline geliyor. A17 Pro çip, grafik işlemlerinde yüzde 25’e varan performans artışı sağlarken, 6 çekirdekli CPU’su ile yüzde 30 daha hızlı işlem gücü sunuyor. Bu çip, tasarımcılar, pilotlar ve doktorlar gibi profesyonellerin yoğun grafik ve işlem gücü gerektiren uygulamalarda sorunsuz bir deneyim yaşamasını sağlıyor. Donanım tabanlı ışın izleme teknolojisi ile de kullanıcılar, gerçekçi oyun deneyimlerine ve yüksek kaliteli içerik oluşturma süreçlerine erişebiliyor.

Wi-Fi 6E desteği ve 5G bağlantı seçenekleri ile kullanıcılar, her koşulda hızlı internet bağlantısına sahip olabiliyor. Ayrıca, USB-C bağlantı noktası ile 10 Gbps’ye kadar veri aktarımı sağlanabiliyor. Bu özellikler, iPad mini’nin daha hızlı ve daha verimli bir şekilde dosya paylaşımına olanak tanıyor.

ipad mini

iPad mini’nin gelişmiş kamerası ve yapay zeka özellikleri, kullanıcıların mobil iş akışlarını hızlandırıyor. Arka kameradaki Akıllı HDR 4 ve True Tone Flash teknolojisi, belgeleri net bir şekilde taramaya ve gölgeleri ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor. 12 MP Ultra Geniş ön kamera ise Ana Sahne özelliği sayesinde video görüşmeleri için mükemmel bir çözüm sunuyor.

Yeni iPad mini, çevreye duyarlı bir tasarımla geliyor. Kasasında yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum ve diğer materyaller kullanılıyor. Apple’ın 2030 yılına kadar tüm ürünlerinde karbon nötr olma hedefi doğrultusunda, iPad mini çevre dostu üretim süreçlerinden geçiyor.

Yeni iPad Mini, Apple Pencil Pro ile daha işlevsel bir deneyim sunuyor

Apple Pencil Pro, sıkıştırma hareketleriyle araç paletlerini hızlıca değiştirmeye olanak tanırken, dokunmadan algılama özelliği ile de kullanıcıların çizimlerine ince ayar yapmalarına olanak sağlıyor. Bu özellik, sanatçılardan profesyonel iş kullanıcılarına kadar geniş bir yelpazede büyük bir kolaylık sunuyor. Apple Pencil Pro ayrıca manyetik arayüzü ile iPad mini’ye yapışarak şarj edilebiliyor.

Yeni iPad mini, uygun fiyatlı Apple Pencil (USB-C) desteğiyle de çizim yapma, not alma ve belge düzenleme işlemlerini daha da kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, Apple Pencil ile içerik yaratma süreçlerinde daha özgür ve üretken olabiliyorlar.