Teknoloji

iPad mini 7 gelişmiş performansla bu yıl bitmeden tanıtılabilir

ipad mini 7

Apple, iPad Mini 6’yı Eylül 2021’de piyasaya sürdü. Geçen yıl bu zamanlar yeni bir modelin duyurulması bekleniyordu, ancak bu gerçekleşmedi. Şimdi ise Apple’ın bu yılın sonunda yeni iPad mini 7 modelini tanıtacağına dair güçlü işaretler var.

Bu iddiayı Bloomberg’den Mark Gurman gündeme getirdi. Gurman, birçok Apple mağazasında mevcut iPad mini stoklarının tükenmek üzere olduğunu ve bazı modellerin “kısıtlı” olarak değerlendirildiğini belirtti.

Tecrübeli gazeteciye göre, iPad mini 6’nın halefinin yakında piyasaya çıkması sürpriz olmayacak ve bu yeni model, yapay zeka (AI) özellikleri ile güçlendirilecek. Apple, iOS ve iPadOS’a zaten birkaç yapay zeka özelliği eklemiş durumda.

Kaynaklara göre, Apple yeni iPad mini’nin lansmanını eylül veya ekim ayında özel bir etkinlikle gerçekleştirebilir.

iPad mini 7’nin selefinin klasik tasarımını ve görünümünü sürdüreceği belirtiliyor. Cihazın ekran boyutu ve ağırlığı da büyük ölçüde aynı kalabilir. Hatırlatmak gerekirse, iPad mini 6, 293 gram (Wi-Fi) / 297 gram (Wi-Fi + Cellular) ağırlığında, 19.3 Wh batarya kapasitesine sahip ve yalnızca 6.3 mm kalınlığında.

Önceki modelde kaydırma deneyimi çok iyi değildi ve “jelly effect” adı verilen bir soruna sahipti. Bir rapora göre, iPad mini 7, bu sorunu çözmek için yeni bir ekran denetleyicisi kullanacak. Bu yenilik, ekranın yanıt verme hızını önemli ölçüde artıracak ve kullanıcıların kaydırma sırasında içeriğin daha tutarlı ve akıcı bir şekilde görüntülenmesini sağlayacak. Dikkate değer bir diğer nokta ise, cihazın hâlâ selefi gibi IPS LCD panel kullanıp kullanmayacağı olacak.

iPad mini de A15 işlemciyle gelecek

Bir diğer iyileştirme alanı ise bellek ve depolama olabilir. RAM’in 4 GB’dan 8 GB’a çıkarılması bekleniyor. Depolama alanında ise 128 GB’ın yeni standart haline gelmesi, çoklu görev deneyimini geliştirebilir.

Performans açısından, altıncı nesil iPad mini, A15 çip ile donatılmış durumda. Analistlere göre, iPad mini 7’nin “ana satış noktası” da bu çip olacak.