Apple geçtiğimiz haziran ayında WWDC 14 kapsamında tanıttığı yeni mobil işletim sistemi iOS 8’i geçtiğimiz hafta içinde yayınlamıştı. Görsel bakımdan fazla değişiklik sunmayan güncelleme, yeni özellikleri ve iOS 7 üzerine gerçekleştirilen iyileştirmeleri beraberinde getiriyor. Apple ekosisteminin derli toplu yapısı sayesinde en yeni iOS sürümünün uyumlu cihazların önemli bir kısmına ulaşması fazla zaman almadı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 8 İncelemesi
Apple’dan yapılan açıklamada beş günlük süre içinde iOS 8’e yükseltilen iOS cihaz oranının yüzde 46’ya ulaştığı belirtildi. Geçtiğimiz yıl yayınlanan ve köklü bir görsel değişim getiren iOS 7 ise yüzde 49’luk kullanım oranıyla en popüler iOS sürümü olmayı sürdürüyor. Diğer iOS sürümlerinin toplam kullanım oranıysa yüzde 5’te kalıyor. iOS 8’in yayınlanmasından önce iOS 7 yüklü cihazların oranı yüzde 90’a yaklaşmıştı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 8 için yeriniz mi yok? Güncelleme için alan açmanın yolları
iOS 8’e geçiş hızının iOS 7’ye göre daah düşük olduğuna yönelik iddialar da dikkat çekiyor. Görsel bakımdan daha büyük değişimler getiren iOS 7’nin daha büyük bir merak uyandırması ve cihazı iOS 8’e yükseltirken çok geniş bir depolama alanının talep edilmesi yavaşlığın nedenleri arasıdna sayılıyor. Buna rağmen, en yeni Android sürümü olan KitKat yüklü Android cihazların oranının yüzde 24’te kalmış olması, Apple’ın yeni işletim sistemini yayma konusunda rakibi Google’a göre daha hızlı olduğunu gösteriyor. Bu durumda Android cihaz sayısının çokluğunun önemli bir rol oynadığını unutmamak gerekiyor.