Teknoloji

iOS 6’nın üç boyutlu haritaları iPhone 4’te çalıştırıldı

ios-6-haritalar

Apple’ın iOS 6’daki yepyeni Harita uygulaması üç boyutlu haritalarla şehirlerde daha gerçekçi bir gezinme deneyimi sunacak. iPhone 4’ün ise bu güzelliklerden faydalanamayacağını biliyoruz. Ancak bu olumsuz durum korsanları söz konusu özelliği eskimekte olan akıllı telefona getirme konusunda durdurmuyor. Anton Titkov adlı bir yazılımcı 3DEnabler adı verilen bir araç hazırlamış. Bu araç yardımıyla çoktan jailbreak edilen iOS 6 beta sürümünün yüklü olduğu iPhone 4’lerde üç boyutlu binaları görüntülemek mümkün oluyor.

Üç boyutlu haritalar düzgün bir şekilde çalışsa da aynı durumu navigasyon için söyleyemeyiz. Ancak onu da bir şekilde başaracağına inanıyoruz. Söz konusu korsanlık yöntemi üçüncü taraf dosyanın yüklenmesini gerektiriyor. Bu durum Apple’ın App Store’da izin vereceği türden bir şey değil. Üstelik iOS 6’nın jailbreak sürümü bile henüz gayri resmi uygulama indirme mağazası Cydia’ya kavuşmuş değil. Bu durumda söz konusu işlem biraz daha uzmanlık gerektiriyor. Kendine güvenen iOS 6 beta yüklü iPhone 4 kullanıcıları gerekli olan yönergeleri burada bulabilirler.

Titkov’un hazırladığı videoya bakılırsa performans fena sayılmaz, bu arada iOS 6’nın resmi sürümüne de birkaç ay olduğunu ve şu anda çalışanın beta sürümü olduğunu unutmayalım. Apple’ın bu korsan girişimden ne kadar memnun olacağı da ayrı bir soru ve cevap da muhtemelen pek memnun olmayacağı şeklindedir. Korsanların ileride iPhone 4 veya iPhone 3GS’te kapalı olan daha fazla işlevi açtığını görme ihtimalimiz yüksek.

İlgili – iguides

İLGİLİ HABERLER