ManşetlerTeknoloji

iOS 18, macOS Sequia, watchOS 11 ve diğer Apple yazılımlarının herkese açık beta sürümleri çıktı

ios 18

Apple; iOS 18, iPadOS 18, macOS Sequoia, watchOS 11 ve tvOS 18’in beta sürümlerini kullanıcılara sundu. Bu yeni sürümler, gelecekteki güncellemelerde Apple Intelligence AI özellikleri ve geliştirilmiş bir Siri deneyimi içerecek. Ancak bu özellikler, yalnızca uyumlu cihazlarda kullanılabilir olacak. Şu an için beta sürümleri, çeşitli Apple cihazlarına faydalı, ancak daha az heyecan verici özellikler getiriyor.

iOS 18 public beta sürümü ile gelen yenilikler

iOS 18’in public beta sürümü, iPhone yazılımının çalışma şeklinde önemli güncellemeler sunuyor. Bunlar arasında, RCS mesajlaşma desteği ve kullanıcıların ana ekranlarında uygulamaları istedikleri yere yerleştirebilmeleri veya ikon ve araç takımlarına renk tonu uygulayabilmeleri gibi yeni özelleştirme seçenekleri bulunuyor. Ayrıca, Fotoğraflar uygulaması için yeni bir düzen, daha özelleştirilebilir bir Denetim Merkezi ve koyu mod ikonları da bu güncelleme ile geliyor. iPadOS 18 beta sürümü de benzer güncellemeleri içeriyor ve iPad’e yerel bir Hesap Makinesi uygulaması ekliyor.

iOS 18’in şimdilik içermediği Apple Intelligence özellikleri, sonbaharda gelecek olan yazılım beta sürümlerinde kullanıma sunulacak. Bu özellikler, yalnızca iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri ile M1 ve üstü Mac ve iPad cihazlarında sınırlı olacak. Apple, bu özellikleri diğer platformlar için duyurmadı; bu nedenle Apple Watch gibi cihazlar şimdilik bu yeniliklerden mahrum kalacak.

Diğer Apple cihazları için public beta sürümleri

Yeni watchOS 11 beta sürümü, dinlenme günleri ve gece sağlık verilerinizi hızlıca görebileceğiniz Apple Vitals uygulaması gibi özellikler sunuyor. Mac kullanıcıları için Sequoia beta sürümü, iPhone ekranını yansıtma yeteneği ve diğer bazı yenilikler getiriyor. tvOS 18 beta sürümü ise Apple TV Plus içerikleri için Amazon X-Ray benzeri InSight özelliğini içeriyor.

Herkese açık beta sürümlerini yüklemeden önce dikkat edilmesi gerekenler

Bir not olarak, çoğu cihazı kararlı ve mevcut işletim sistemi sürümüne geri döndürebilmenize rağmen, Apple Watch için geri dönüş mümkün değil. Beta sürümü yükledikten sonra kararlı sürüm çıkana kadar beklemeniz gerekecek. Bu nedenle, Apple Watch’a beta sürüm yüklemeden önce iki kez düşünmelisiniz. iOS 18, iPadOS 18 ve diğer beta sürümlerini denemek için Apple beta programına kaydolabilirsiniz. Her cihazın kurulum talimatları için Apple’ın web sitesini ziyaret edin.

İLGİLİ HABERLER