Teknoloji

iOS 18’de renk değiştiren, “dinamik” duvar kağıdı kullanıcıları karşılayacak

ios 18

iOS 18 için hazırlanan üçüncü beta sürümü, 8 Temmuz itibarıyla dağıtıma çıktı. Bu sürüm, iOS 18’in renk değiştiren varsayılan duvar kağıdının “dinamik” bir versiyonunu da barındırıyor. Daha önceki beta sürümlerinde duvar kağıdı için dört renk seçeneği sunulmuştu. Bu yeni dinamik seçenekle zaman içinde renkler otomatik olarak değişebilecek.

ShrimpApplePro rumuzlu duyumcu tarafından paylaşılan videoda renk değişiminin nasıl yapıldığını görmek mümkün oluyor. Bu videoyu aşağıya yerleştirdiğimiz paylaşım üzerinden izleyebilirsiniz.

Dinamik duvar kağıdı, iOS 18’le birlikte sunulan yeni kişiselleştirme özelliklerinden sadece biri. Güncellemeyle ayrıca ana ekranınızdaki uygulama simgelerini renklendirebilecek ve bunları istediğiniz yere yerleştirebileceksiniz. Bu yeni beta ile bazı üçüncü taraf uygulamalara karanlık mod uygulama simgeleri de veriliyor.

iOS 18 dışında başka işletim sistemlerinin de yeni beta sürümleri yayınlandı

Ancak bu özelliklere şu an için sadece iOS 18’in geliştiricilere açık olan beta sürümü üzerinden ulaşılabiliyor. iOS 18’in herkese açık olan beta sürümünün temmuz ayı içinde yayınlanacağı da daha önce Apple tarafından duyurulmuştu.

Apple sadece iOS 18’in yeni beta sürümünü yayınlamakla yetinmiyor. iPadOS 18, watchOS 11, visionOS 2 ve tvOS 18’in en yeni geliştirici beta sürümleri de dağıtıma çıktı. Tüm işletim sistemlerinin nihai sürümleri sonbaharda kullanıcılarla buluşacak.