ManşetlerTeknoloji

Apple, iOS 18.2 ile tüm kullanıcıların varsayılan telefon ve mesajlaşma uygulamalarını değiştirmesine izin verecek

ios 18.2

Apple’ın iPhone sahiplerinin arama ve mesajlaşma gibi işlevler için varsayılan uygulamaları değiştirebilmesine olanak tanıyacağı duyurusu, ilk başta yalnızca AB’deki kullanıcıları kapsayacak gibi görünüyordu. Ancak iOS 18.2 ile hayata geçecek bu durum dünya çapındaki tüm kullanıcılar için geçerli olacak.

Apple’ın geliştirici web sitesinde yer alan bir notta, iOS 18.2 ile birlikte tüm kullanıcıların arama ve mesajlaşma uygulamaları için yeni varsayılan seçenekler belirleyebileceği açıkça belirtiliyor. Bu gelişme, ABD ve AB arasındaki iPhone deneyim farkını ortadan kaldırabilecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk iOS 18.2 geliştirici betası bugün yayınlandı ve 9to5Mac tarafından yapılan incelemelerde yeni seçenekler hızla fark edildi. Ayarlar menüsünde varsayılan uygulamaların yönetimine ayrılmış yepyeni bir bölüm bulunuyor. Bu bölümde, daha önce yeniden atanabilen tarayıcı ve e-posta uygulamaları gibi varsayılanlar da yer alıyor. Ek olarak, çağrı filtreleme, şifreler ve klavye gibi diğer seçenekler de mevcut. Önemli olan ise, bu seçeneklerin iOS 18.2 beta sürümünü indiren ABD’li kullanıcılar için de görünür olması.

Apple iOS 18.2 ile esnekliğini artırıyor

Apple, son bir yıl içinde Avrupa Birliği düzenlemelerine yanıt olarak iPhone’a benzersiz bir esneklik kazandırdı. Örneğin, iOS 18’de RCS desteğinin eklenmesini büyük olasılıkla AB düzenleyicilerine borçluyuz.

Ancak, alternatif uygulama mağazaları ve tarayıcı motorları gibi büyük değişiklikler genellikle sadece AB sınırları içinde kalmıştı. Bu durum, Avrupa’daki iPhone’ların ABD’dekilerden oldukça farklı görünmesine neden oluyordu. Fakat bu yeni seçeneklerin sınırları aşarak dünya genelinde kullanıma sunulması, Apple’ın ürünlerinde daha tutarlı bir kullanıcı deneyimi sunmasına yardımcı olacak.