Justin Kan adlı bir teknoloji girişimcisi 19 Mart 2007 tarihinde kafasına yerleştirdiği bir web kamerasıyla hayatını 7 gün 24 saat internet üzerinden yayınlamaya başlamıştı. Justin.tv olarak adlandırılan bu garip ve zaman zaman sıkıcı hikaye dünya üzerindeki en büyük video platformlarından birinin doğumuna vesile oldu. Bunu Kan veya ortakları bile hayal edemezdi.
Kan ile geliştirdiği konsepti tutan şirket daha fazla katılımcı aramaya başladı. İkinci yıldız kendisine milyon dolarlar kazandırdığı düşünülen web video kariyerine adım atan iJustine oldu. Sonunda 60 kadar canlı yayıncıyı bünyesine toplayan Justin.tv gerçek dünya starlarının hayatlarını internet üzerinden canlı yayınlayabilecekleri bir ağ yaratma hedefine sahip oldu.
2007 Ekim ayında ise Justin.tv kendisini bir platform olarak konumlandırdı ve canlı yayın yapmak isteyen herhangi bir kullanıcıya izin verdi. Bu değişiklik büyük bir kitle büyümesine neden oldu ve sekiz ay gibi kısa zaman içinde şirket 1 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştı. Canlı sohbetin yanına canlı video yayınını ekleyen ilk servislerden biri oldu. Türkiye’de de yasadışı yoldan maç yayını izletmek isteyenlerin sıklıkla başvurduğu bir platform olan Justin.tv için sonraları erişim engelleme kararları çıktı.
Ne var ki, bu popülariteye rağmen kurucular nereye doğru gittikleri veya nasıl para kazanacakları noktasında net bir tablo ortaya koyamadılar. 2011 Haziran ayında ekip Justin.tv içindeki en popüler bölüme, video oyunlarını canlı yayınlayan veya bunların canlı yayınlarını izleyen kullanıcılara odaklanmaya karar verdi. Twitch.tv olarak adlandırılan yeni proje küresel fenomene dönüştü.
Twitch.tv şu anda web trafiğinin yoğun saatler içinde en büyük kaynaklarından birini oluşturuyor ve şu sıralar Google tarafından 1 milyar dolar karşılığında satın alındığı söyleniyor. Şubat 2014’te Justin.tv şirketin tamamını Twitch Interactive olarak değiştirdi ve dün de Justin.tv’nin tabutuna son çiviyi çakarak Justin.tv web sitesini, mobil uygulamaları ve API’ları kapattı.
Justin.tv COO’su Kevin Lin, Justin.tv’nin en garip internet deneylerinden biri olarak hatırlanacağını, onun ancak internet çağında olabilecek şeylerden biri olduğunu dile getirdi.