Teknoloji

Instagram yorumları yakında Threads’e taşınabilir

instagram erişim engeli

Instagram, gönderilerdeki yorumları Threads platformuna paylaşma özelliğini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Bu iddia, sosyal medya uygulamalarında gelecekteki özellikleri keşfetmesiyle bilinen Alessandro Paluzzi tarafından ortaya atıldı.

Paluzzi’nin paylaştığı görselde, Instagram’da bir gönderiye yorum yaparken yeni bir açılır menünün kullanıcıya iki seçenek sunduğu görülüyor: Yorumun sadece Instagram’da paylaşılması veya hem Instagram’da hem de Threads’te paylaşılması. Bu özellik, Instagram ve Threads arasında daha fazla entegrasyon sağlamayı hedefliyor.

Meta, geçmişte Threads’i diğer platformlarıyla entegre etme yönünde bazı adımlar atmıştı. Örneğin, Threads gönderilerini Instagram veya Facebook’ta göstermek gibi özellikler eklenmiş, ancak kullanıcılar bu paylaşımları devre dışı bırakma seçeneğine sahip olmuşlardı. Twitter benzeri kısa gönderi paylaşma platformu Threads, kendi doğrudan mesajlaşma (DM) sistemine sahip olmasa da, kullanıcılar Instagram üzerinden mesaj gönderip alabiliyor.

Meta’nın daha büyük hedefi ise, Threads’i yavaş yavaş “fediverse” ile entegre etmek. Bu entegrasyon çabalarının son aşamaları arasında, Threads gönderilerinin altında fediverse’ten gelen yanıtların görülebilmesi ve diğer platformlardaki gönderilerin takip edilebilmesi yer alıyor.

Instagram ve Threads entegrasyonu giderek güçleniyor

Meta’nın sahip olduğu bu iki platform arasında daha güçlü bir entegrasyon, sosyal medya kullanıcılarına daha geniş bir paylaşım ve etkileşim ağı sunma amacını taşıyor. Threads’in, merkeziyetsiz sosyal medya yapısı olarak bilinen fediverse ile entegrasyonu ise Meta’nın, sosyal medya dünyasında daha açık ve işbirlikçi bir yapıya geçiş yapma isteğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Yani gelecekte, farklı platformlar arasında daha kolay geçişler yapılabilecek.

Meta’nın, Threads’in mesajlaşma sistemi yerine Instagram’ı kullanma kararı ise kullanıcılar için tek bir platform üzerinden iletişim imkânı sağlıyor. Bu da, Meta’nın platformlarını daha entegre bir hale getirme stratejisinin bir parçası olarak görülebilir. Öte yandan, Threads’in Twitter alternatifi olarak öne çıkması, kullanıcılara alternatif bir sosyal medya ortamı sunma hedefini destekliyor.

Son olarak, Paluzzi’nin keşfi doğrulanırsa, kullanıcılar için Instagram ve Threads arasında daha fazla geçiş yapılması, her iki platformun da kullanıcı deneyimini artırabilecek önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.