Teknoloji

Instagram’ın yeni uygulaması Threads teknoloji sahnesinde fırtınalar estiriyor

instagram threads

Instagram’ın yeni uygulaması Threads, teknoloji dünyasında büyük bir etki yaratıyor. Türkiye zamanıyla perşembe gününün ilk saatlerinde kullanıma sunulan bu uygulama, dün öğleden sonra itibarıyla 30 milyondan fazla kullanıcı tarafından aktive edilmişti. Bu da uygulamanın, kullanıcıların yoğun ilgisini çektiğini gösteriyor.

The Verge sitesinin belirttiğine göre, Meta içinden alınan veriler, uygulamada şimdiden 95 milyon gönderinin paylaşıldığını ve 190 milyon beğeni alındığını gösteriyor. Bunlar ilk 24 saatin rakamları.

Threads: Instagram’ın yeni teknoloji harikası

Threads, Instagram’ın yeni uygulaması, kullanıcıların metin tabanlı güncellemeler paylaşmasını ve halka açık sohbetlere katılmasını sağlıyor. Uygulama, kullanıcıların Instagram hesaplarıyla giriş yapmalarını sağlayarak, Instagram’ın geniş kullanıcı kitlesini hedefliyor.

Post by @zuck
View on Threads

Ancak Threads henüz tamamlanmış bir uygulama değil. Örneğin, Threads hesabınızı Instagram hesabınızı silmeden silemiyorsunuz ve uygulamada DM’ler, ters kronolojik takip akışı veya merkezi olmayan ActivityPub protokolü ile planlanan entegrasyon gibi özellikler bulunmuyor. Ancak bu başlangıç rakamları, Meta’nın yeni Twitter rakibi için umut verici bir başlangıç olduğunu gösteriyor.

Şimdi, insanların kalıp kalmayacağını görmek için beklememiz gerekiyor. Ancak Threads’ın ilk 24 saatteki performansı, uygulamanın teknoloji dünyasında büyük bir etki yaratabileceğini gösteriyor.