Teknoloji

Instagram kullanıcıları artık Reels videolarına ve diğer paylaşımlara not ekleyebiliyor

instagram notlar

Instagram Notlar özelliğini 2022’nin sonlarında duyurmuş ve 2023’ün başlarında da tüm kullanıcılarına açmıştı. Şirket şimdi de bu özelliğin kapsama alanını genişletiyor ve notları başka alanlara götürüyor.

Kullanıcılar Reels videolarına ve akışta görülen paylaşımlara not ekleyebilecek. Bu notlar içeriklerin üzerine eklenen baloncuklarda gösterilecek. Tıpkı Notlar gibi, bu yorumlar da geçici olacak. Notlar silinmedikleri takdirde üç gün içinde kaybolacak.

Yeni geçici yorumların yarı gizli olduğunu da belirtmekte fayda var. Kullanıcılar yorumlarını kimlerin görebileceğini belirleyebilecek. Yakın arkadaşlar listesi veya seçilen takipçiler bu yorumları görebilecek. Ekran görüntülerine bakıldığında Reels ve paylaşımlara eklenen notlarda kullanıcıların birbirlerini etiketleyebileceği de anlaşılıyor.

Instagram Notlar özelliğinin kapsamını genişleterek içerik paylaşımının bir yolunu daha sunuyor

Kullanıcılar not eklenmiş Reels ve paylaşımlarda notları içeriğin üstüne eklenmiş bir çıkartma gibi görecek. Böylelikle Instagram arkadaşlara bir içeriği göstermenin DM dışında yeni bir yolunu daha sunuyor. DM’lere kıyasla daha kapsayıcı olan bu özellik, standart yorumlara kıyasla da daha özel bir deneyim vadediyor.

İçerik oluşturucuları diledikleri takdirde Reels videoları ve diğer paylaşımları üzerine notlar bırakılmasını engelleyebilecek. Dağıtımı başlayan özelliğin kısa süre içinde tüm kullanıcılara ulaşması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER