Teknoloji

Instagram yeni dokunuşlarla Notlar özelliğini daha interaktif hâle getiriyor

instagram notlar

Instagram Notlar özelliğini 2022’nin aralık ayında kullanıma sunmuş ve kullanıcılarına Facebook’taki Durum Güncellemeleri’ne benzer bir paylaşım imkanı sağlamıştı. Platform bu özelliği yine Facebook’tan ilham alarak Not İstemleri ile geliştiriyor.

Instagram, Not İstemlerini ilk kez bu yılın başlarında denedi. Bu özellik, kullanıcıların “Ne yemeliyim?” veya “Bu hafta sonu X şehrinde kim olacak?” gibi soruları paylaşmasına olanak tanıyor. Arkadaşlar daha sonra konuyla ilgili ipuçları, öneriler ve rastgele düşüncelerle yanıt verebiliyor.

Buna ek olarak, kullanıcılar artık notlarında diğer kullanıcılarından da bahsedebilecek. Facebook da 2012’de benzer bir özelliği kullanıma sunmuştu. Artık Notlar özelliğiyle “Daha sonra @kullaniciadi ile takılacağız” şeklinde paylaşımlar yapmak mümkün oluyor. Instagram kullanıcıları artık başka kullanıcıların paylaştıkları notları da beğenebilecek. Bunun için nota iki kez dokunmak veya kalbe tıklatmak yeterli olacak.

Instagram Notlar özelliği hikayeler ile benzerlik gösteriyor

Notlar özelliği Instagram’a iki yıl önce eklenmişti. Pek çok açıdan hikaye özelliğini yansıtan Notlar da sadece 24 saat görüntülenebiliyor ve kullanıcılar bu notları kimin görüntüleyebileceğini belirleyebiliyor. Notlar gelen kutusunda ve kullanıcı profillerinde görüntülenebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER