Teknoloji

Instagram, TikTok’un aksine kısa videolara odaklanmayı sürdürecek

instagram blend

Instagram önümüzdeki dönemde kısa videolara odaklanmayı sürdürecek. Platformun tepe yöneticisi Adam Mosseri, uzun videolara yönelmenin Instagram’ın insanları arkadaşlarıyla buluşturmaya yönelik temel kimliğine zarar verebileceğini dile getirdi.

Instagram’da kullanıcıların 60 dakikalık videolar paylaşmasının önünde bir engel bulunmuyor. Buna ek olarak, platform bir ara IGTV uygulaması üzerinden uzun videoları da teşvik etmişti. Ancak daha sonrasında bu uygulamayı kapatan şirket, şimdi de kısa videoların merkezde olacağını belirtiyor.

Mosseri, Instagram’ın iki ana görevinin arkadaşlarınızla bağlantı kurmanıza yardımcı olmak ve “genellikle kısa biçimli video aracılığıyla ilgi alanlarınızı keşfetmenize yardımcı olmak” olduğunu dile getirdi. Bu iki görevin bir “ortak yaşam ilişkisi” içinde olduğunu belirten Mosseri, insanların beğendikleri bir videoyu yine aynı videoyu sevebileceğini düşündükleri arkadaşlarına gönderdiğini hatırlattı.

Instagram: Videolar uzadıkça paylaşılma oranları düşüyor

Diğer taraftan, 10 dakikadan daha uzun videoların ise Instagram’ın iki ana göreviyle olan “ortak yaşam ilişkisinin” daha zayıf olduğu belirtiliyor. Mosseri videolar uzadıkça kullanıcıların daha az arkadaş içeriği gördüğüne ve uzun videoları arkadaşlarıyla daha az paylaştıklarına dikkat çekiyor.

Bütün bunlar nedeniyle Instagram kısa videolara odaklanmaya devam edecek. Instagram’ın en büyük rakibi olan TikTok ise tam aksi istikamette hareket ederek uzun videoların sayısını artırmak için çalışıyor. 60 dakikalık videoları test eden platform, aynı zamanda yatay izlenebilecek içeriklerin üretilmesi konusunda da içerik yapımcılarını teşvik ediyor.

İLGİLİ HABERLER