Teknoloji

Instagram Hikayeleri her gün 250 milyon kişi tarafından kullanılıyor

instagram hikayeler

instagram hikayeleriInstagram Hikayeleri hayatımıza geçtiğimiz yılın ağustos ayında girmişti. Özelliğin nisan ayının ortasında 200 milyon olan günlük kullanıcı sayısı, 250 milyona ulaştı. Instagram böylelikle önemli rakiplerinden Snapchat’in toplam kullanıcı sayısını da geride bırakmış oldu.

Instagram’ın hikaye özelliğindeki ilham kaynağının Snapchat olması, gelinen noktayı biraz daha anlamlı kılıyor. 24 saat içinde kaybolan fotoğraf ve videoları, takipçilerle paylaşma konseptini ortaya ilk olarak Snapchat atmıştı. Ancak Instagram’ın geldiği nokta, boynuzun kulağı geçtiğini gösteriyor.

Mayıs ayında açıklanan rakamlara göre, Snapchat’in 166 milyon kullanıcısı bulunuyor. Instagram ise küresel kullanıcı sayısının 700 milyon olduğunu duyurmuştu.

Pek çok kişi Instagram ve sahibi Facebook’u hikaye özelliği konusunda kopyacılık ile suçlasa da, Facebook’un küresel satış sorumlusu Carolyn Everson bu iddialara karşı çıktı. CNBC’ye konuşan Everson, günümüzde pek çok sosyal ağda kullanılan Haber Kaynağı formatının Facebook tarafından icat edildiğini belirtti.

Instagram Hikayeleri şirketlerden de büyük ilgi gördü

Everson, Instagram Hikayeleri’nin 250 milyon kullanıcıya ek olarak platformda hesabı bulunan şirketler tarafından da kullanıldığını belirtti. Facebook yöneticisi, Instagram’daki şirketlerin üçte birinin ve 1 milyon reklam verenin hikayelerden yararlandığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER