ManşetlerTeknoloji

Artık tek bir Instagram gönderisinde 20 içerik paylaşılabilecek

instagram reels

Instagram bir gönderide paylaşılabilecek toplam fotoğraf ve video sayısını ikiye katlayarak 10’dan 20’ye çıkardı. Söz konusu güncellemenin küresel ölçekte dağıtımının başladığı açıklandı.

Bunun Instagram’da “dump” olarak adlandırılan bir gönderide birden çok fotoğraf veya video paylaşmayı sevenler için sevindirici bir hamle olduğu söylenebilir. Artık pek çok kullanıcının da bir gönderide birden fazla fotoğraf veya videoya yer verdiğini düşününce Instagram’ın hamlesinin ne kadar mantıklı olduğu daha iyi anlaşılıyor.

Gönderilere eklenebilecek fotoğraf ve videoların sayısının artması, akıllara 2000’lere sonunda Facebook’taki fotoğraf paylaşma kültürünü getirebilir. Kameralı telefonların bu kadar kaliteli çekim yapmadığı ve mobil internet deneyiminin çok gelişmediği dönemlerde pek çok insan dijital fotoğraf makineleriyle çektiği fotoğrafları belli aralıklarla Facebook’ta oluşturduğu albümlere yüklüyordu. Hatta bazı özel etkinliklerin ertesi gününde arkadaş etkinliklerinin bir numaralı sorusu “Fotoğrafları Facebook’a ne zaman yüklüyorsun?” oluyordu.

Instagram gönderide çoklu içerik paylaşımını 2017’de kullanıma sunmuştu

Instagram’da bir gönderiye birden fazla fotoğraf veya video ekleme özelliği 2017’de kullanıma sunulmuştu. Son yıllarda “dump” paylaşım kültürünün popüler hâle gelmesiyle birlikte bu özelliğin kullanımı da artmıştı. Yaz tatili sırasında veya sonrasında “dump” paylaşanların sayısındaki yükselişi düşününce Instagram’ın da gönderilerdeki içerik sayısını 10’dan 20’ye çıkarmasının yerinde bir hamle olduğu yine anlaşılıyor. Tabii ki, ülkemizde bunu sorunsuz şekilde kullanabilmek için bir haftadır Instagram’a uygulanan erişim engelinin kalkması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER