Teknoloji

Instagram zorbalıkla mücadele konusunda gençlere daha fazla yardım edecek

instagram

Instagram, gençlere yönelik zorbalık korumalarını artırmak amacıyla güvenlik özelliklerinden ikisini genişletiyor. Şirket, gençlere daha fazla misillemeye yol açma ihtimalinin daha düşük olduğunu iddia ettiği potansiyel zorbalarla başa çıkma yolları sağlamak için uygulamasındaki çalışma biçimlerini sınırlandırıyor ve kısıtlıyor.

Değişikliklerle birlikte Instagram kullanıcıları, gönderi etkileşimlerini yalnızca “yakın arkadaşlarıyla” “sınırlama” olanağına sahip olacak. Bu, kullanıcıların yalnızca yakın arkadaş listelerindeki kişilerin yorumlarını, doğrudan mesajlarını, etiketlerini ve bahsetmelerini göreceği anlamına geliyor. Diğer takipçiler gönderileriyle etkileşimde bulunmaya devam edebilecek ancak bu yorumlar ve mesajlar başkaları tarafından görülmeyecek.

Şirket daha önce, Birleşik Krallık’taki birçok futbolcunun yaşadığı ani taciz selini önlemek amacıyla 2021’de içerik oluşturucu odaklı zorbalıkla mücadele özelliği olarak yorum sınırlamayı tanıtmıştı. Instagram’a göre son değişiklikler daha çok zorbalarla uğraşan gençlere yönelik. Ancak potansiyel çatışmaların artması korkusu nedeniyle uygulamanın engelleme özelliğini kullanmakta tereddüt edebilir.

Instagram kısıtlama özelliğini değiştiriyor

İnsanların belirli bir zorbayla uğraştığı durumlarda Instagram, “kısıtlama” özelliğinde de benzer değişiklikler yapıyor. Kullanıcılar, kısıtlanan kişilerin onları etiketlemesini veya onlardan bahsetmesini engelleyebilecek. Kısıtlı listedeki kişilerin yorumları da otomatik olarak diğerlerinden gizlenecek.

Güncellemeler, Meta’nın gençlerin güvenliği ve diğer konularla ilgili incelemelerle karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi. Şirket, geçen yıl en genç kullanıcılarını hizmetinin zararlı yönlerinden korumadığı iddiasıyla ABD’de düzinelerce eyalet tarafından dava edilmişti. Meta bu ve benzer konularda sürekli olarak tartışılıyor.

İLGİLİ HABERLER