ManşetlerTeknoloji

Instagram, içerik oluşturucularına nasıl paylaşım yapmaları gerektiğini söylüyor

instagram koleksiyon

Instagram, içerik oluşturucularına, işletmelere ve diğer kullanıcılara platformda nasıl paylaşım yapmaları gerektiğini daha açık bir şekilde anlatan yeni bir özelliği duyurdu: “En iyi uygulamalar.”

Bu yeni özellik, Instagram’ın profesyonel hesapları için sunulan profesyonel kontrol paneli aracılığıyla erişilebilen bir rehber olarak kullanılıyor. Özellik, içerik oluşturucularının daha etkileşimli içerikler üretmesine yardımcı olmayı amaçlayan eğitici bir araç olarak tanıtılıyor ve video ve fotoğraf üretimi, paylaşımı ve bunların nasıl gelir elde edilebileceği hakkında ipuçları içeriyor.

Bazı ipuçları genel sosyal medya stratejileri olarak öne çıkıyor. Örneğin, “uzun vadeli takipçi büyümesini izleyin” ve “daha fazla ve düzenli paylaşım yapın” gibi öneriler sunuluyor. Diğer ipuçları ise Instagram’ın kurumsal önceliklerine işaret ediyor olabilir: Örneğin, hesabımda bana verilen bir öneri, 90 saniyeden uzun Reels videolarının yeni kullanıcılara önerilmeyeceğini ve bu nedenle keşif sürecinin sınırlanacağını söylüyor. Bu vurgu, Instagram’ın başındaki isim Adam Mosseri’nin daha önce ifade ettiği gibi, kısa form içeriklere olan eğilimle tutarlı görünüyor.

Bir yandan, içerik oluşturucuların platformdan doğrudan nasıl daha fazla erişim sağlayabileceklerine dair bilgiler alması faydalı olabilir. Sosyal medya algoritmalarını çözmeye çalışan içerik üreticiler, on yılı aşkın bir süre boyunca bu mücadeleyi yaşadı. Ancak öte yandan, bu tür ipuçları veya önerilere erişim, içerik oluşturucular üzerinde bir baskı yaratabilir. Platformun taleplerine tam olarak uymadıkları takdirde, içeriklerinin izleyiciler tarafından görülmeme riskiyle karşı karşıya kalabilirler. Instagram’ın en iyi uygulamaları bana daha fazla Reels yapmamın takipçilerimi hızlıca artıracağını mı söylüyor? Muhtemelen evet. Ancak Instagram’ın, TikTok ile rekabet etmeye devam ederken daha fazla kısa video paylaşımı yapılmasını istediği de sır değil.

Bu yaz Instagram, içerik oluşturuculara “görüntülemelerin” artık platform genelindeki en önemli metrik olduğunu söylemişti. İçerik performansını anlamak için kritik bir gösterge haline gelen bu sayı, sıralamalarda belirleyici bir rol oynuyor. Diğer önemli bir unsur ise içeriğin ne sıklıkta başkalarına gönderildiği. Mosseri, dikkat çekici ve paylaşılabilir içerikler yaratmaya çalışanlara, “Bunu zorlamayın” şeklinde uyarıda bulunuyor. Bu da akılda tutulması gereken bir başka nokta.

Instagram yeni rehberiyle değişen stratejisini gösteriyor

Instagram’ın içerik oluşturucularına sunduğu bu yeni rehber, özellikle kısa video içeriklerine yönelik vurgusuyla, platformun değişen stratejilerini gözler önüne seriyor. TikTok ile rekabetin yoğunlaşması, Instagram’ı daha kısa ve paylaşılabilir içeriklere öncelik vermeye yönlendirmiş durumda. Bu da içerik oluşturucuların, platformda daha fazla öne çıkmak için stratejilerini yeniden gözden geçirmeleri gerektiği anlamına geliyor.