Teknoloji

Instagram Direct kullanıcıların yüzde 25’i tarafından kullanıldı

instagram-direct-121213

Instagram en sonunda geçtiğimiz aralık ayında faaliyete geçirilen ve kullanıcılara özel paylaşım imkanı veren Instagram Direct’in kullanımıyla ilgili gerçek veriler sundu. Fortune’a göre, geçtiğimiz ayın sonu itibarıyla Instagram kullanıcılarının yüzde 25’i Direct’i kullanarak mesaj gönderdi veya aldı.

Yüzde 25’lik bir kullanıcı kitlesi yaklaşık 45 milyon kişiye denk geliyor. Instagram’ın ana şirketi Facebook’un bundan çok daha az kullanıcıyla başlangıç yapan servisleri olduğunu düşündüğümüzde ortadaki tabloyu fena şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.

Ancak Instagram’ın tanıtımı için özel bir etkinlik düzenlediği bir özelliğin daha yüksek kullanıcı sayılarına da ulaşması beklenirdi. Üstelik Direct özelliği Instagram’ın açılış sayfasının üst kısmında, hemen ulaşılabilir şekilde konumlandırılmış. Demek ki, geride kalan yüzde 75’lik kullanıcı kesimi uygulamayı açtıklarında gördükleri Direct ikonunun ne olduğunu bilmiyor ya da kullanmaya ihtiyaç duymamış.

Instagram Direct her bir karşılıklı konuşmanın fotoğraf paylaşımıyla başlatılmasını gerektiriyor. Bu durum iki veya daha fazla kişi arasında bir sohbetin başlamasının zahmetli olduğu anlamına geliyor. Bir kişiyle diyalog başlatmadan önce fotoğraf çekmeniz veya mevcut fotoğrafı kütüphaneden seçmeniz, daha sonra onu düzenleyip göndermeniz zorunlu.

Neyse ki, Instagram’ın geleceği Direct’in başarısına bağlı değil. Uygulamanın yeni düzenleme araçları oldukça güzel ve kullanışlı, ayrıca aylık aktif kullanıcı sayısı da 200 milyonu geçti.