ManşetlerTeknoloji

Insta360, yeni Ace Pro 2 aksiyon kamerasını tanıttı: Daha büyük ekran ve geliştirilmiş 8K video özellikleri

insta360 ace pro 2

Insta360, GoPro Hero serisine rakip olarak geliştirdiği yeni Ace Pro 2 aksiyon kamerasını tanıttı. Daha büyük bir ekrana ve geliştirilmiş 8K video çekim yeteneklerine sahip olan cihaz, 399,99 dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürüldü. Bu fiyat, önceki model olan Ace Pro’dan 50 dolar daha ucuz.

Ace Pro 2, tasarım olarak hala GoPro Hero serisine ve DJI’nın Osmo Action serisine oldukça benziyor. Kameranın ön kısmındaki lens, ekstra bir ekran için yer açacak şekilde konumlandırılmış. Ancak, Insta360’ın rakiplerinin aksine, Ace Pro 2’nin ön ekranı yalnızca bilgi veren tek renkli bir ekran olarak tasarlanmış durumda. GoPro ve DJI gibi markaların kameralarında ise bu ön ekran tam renkli video gösterimi yapabiliyor.

Insta360, önceki model olan Ace Pro’da yer alan hareketli ekranı bu yeni modelde de koruyarak ekran boyutunu 2.42 inçten 2.5 inçe çıkarmış. Ekranın parlaklığı ve piksel yoğunluğu da artırılmış. Bu ekran, özellikle selfie videoları çekerken veya kameranın önünde dururken kareyi daha iyi ayarlamayı kolaylaştırıyor. Ancak hareketli menteşe sistemi bazı kullanım senaryolarında dayanıklılık açısından risk oluşturabilir.

insta360 ace pro 2

Ace Pro 2’yi rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri 8K video çekim yetenekleri. Cihaz, artık 30fps’de 8K video kaydı yapabiliyor. Bu, önceki modelin 24fps’de 8K kayıt yeteneğine göre küçük bir iyileştirme. Ayrıca, yeni nesil 1/1.3 inçlik görüntü sensörü ve 157 derece geniş açılı Leica Summarit lensi ile daha kaliteli görüntüler sunmayı hedefliyor. Fotoğraf çekim yetenekleri de geliştirilen cihaz, 50MP çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor. 4K çözünürlükte çekim yapmak ise saniyede 120 kare hızında, HDR modunda ise 60 kare hızında mümkün. 1080p çözünürlükte ise saniyede 240 kareye kadar kayıt alarak yavaş çekim görüntüler elde edilebiliyor.

Kamera, ayrıca Insta360’ın Pro Imaging Chip işlemcisi ile güçlendirilmiş. Bu çip, görüntü işleme ve gürültü azaltma işlemlerini üstleniyor. Ayrıca, PureVideo modu ile düşük ışıklı ortamlarda parlaklığı artırarak daha fazla detay elde edilebiliyor. Yapay zeka destekli sistem, en iyi anları otomatik olarak seçip videoları düzenleyebiliyor.

Ace Pro 2, su geçirmezlik konusunda da geliştirilmiş durumda. Artık 12 metre derinliğe kadar suya dayanıklı olan kamera, opsiyonel bir dalış kılıfı ile bu derinlik 60 metreye kadar çıkabiliyor. Yüksek hızda yapılan aktivitelerde daha iyi ses kaydı almak için ön kısmına eklenen “rüzgar koruması” ise manyetik bir montaj sistemi ile kolayca çıkarılabiliyor.

insta360 ace pro 2

Insta360 Ace Pro 2 180 dakika kullanım süresiyle geliyor

Kamera ayrıca 1800 mAh’lik daha büyük bir pil ile geliyor ve bu pilin 180 dakika kullanım ömrü sunduğu belirtiliyor. Ancak bu süre, 1080p çözünürlükte ve 24 fps’de geçerli. 8K modunda ise batarya ömrü belirgin şekilde azalacaktır. Ace Pro 2, çekim başlamadan önce 120 saniyeye kadar sürekli kayıt yapabiliyor, böylece önemli anların kaçırılması riski azaltılıyor. Ayrıca, kayıtlar arasında yeni dosya oluşturmadan videoyu durdurup devam ettirme imkanı da sunuluyor. El hareketleri ve ses komutları ile uzaktan kontrol edilebilmesi ise cihazın pratikliğini artırıyor.

Insta360, bugün Ace Pro 2’nin yanında ilk modelle birlikte tanıtılan Ace serisine dair bir güncelleme yapmadı. Orijinal Ace modeli, 6K çözünürlükte ve 30fps video çekebiliyordu ve Pro modelinden 70 dolar daha ucuzdu. Yeni bir Ace modelinin aynı fiyat düşüşü ile piyasaya sürülmesi, hem 349 dolarlık Osmo Action 5 Pro hem de 399 dolarlık GoPro Hero 13 Black’e kıyasla daha uygun fiyatlı ancak daha iyi video çekim özellikleri sunan bir alternatif olabilirdi.