Teknoloji

Infinix Zero Flip ile katlanabilir telefon pazarına adım atıyor

infinix zero flip

Infinix, katlanabilir telefon pazarına ilk adımını Zero Flip modeli ile atıyor. Transsion Holdings markası, ilk katlanabilir cihazı için dikey kapak tasarımını tercih etti ve bu yeni model, yakın zamanda piyasaya çıkan Tecno Phantom V Flip 2‘ye oldukça benziyor.

Infinix Zero Flip, Tecno’nun benzeri gibi, 6.9 inçlik bir ana ekrana sahip. Bu ekran, FHD+ çözünürlüğe, 120 Hz yenileme hızına ve 1400 nit tepe parlaklığına sahip LTPO AMOLED panelden oluşuyor. Cihazın kapak ekranı ise 3.64 inç büyüklüğünde, 1056 x 1066 piksel çözünürlük sunan AMOLED bir ekran olup, 120 Hz yenileme hızı ve Corning Gorilla Glass 2 koruması ile destekleniyor.

Kapak ekranının üzerinde dikey olarak yerleştirilmiş iki kamera bulunuyor: 50 MP ana kamera (GN5) OIS destekli ve 50 MP ultra geniş açılı lens. Ana ekranın üzerindeki delikte ise 50 MP çözünürlüğe sahip bir ön kamera yer alıyor. Üç kameranın da 4K video kaydı yapabildiği cihaz, ayrıca GoPro kameralarla sorunsuz bir entegrasyon sunuyor. Zero Flip’in ana ekranını bir vizör olarak kullanabilme özelliği de dikkat çekiyor.

Boyutlarına bakıldığında, Zero Flip 195 gram ağırlığında ve katlandığında 16 mm, açıldığında ise 7.6 mm kalınlığında. Sıfır boşluklu menteşe sistemi sayesinde telefon tamamen düz kapanabiliyor. Ayrıca cihazı düz bir yüzeye yerleştirip tripod gibi kullanmak da mümkün, çünkü menteşe 30 ila 150 derece arasındaki açılarda sabitlenebiliyor.

infinix zero flip

Donanım tarafında, Zero Flip MediaTek Dimensity 8020 yonga seti ile güçlendirilmiş. Cihaz, 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanını standart olarak sunuyor. Yazılım tarafında ise Android 14 tabanlı XOS 14.5 işletim sistemi ile geliyor. Infinix, bu cihaza iki büyük Android güncellemesi ve üç yıl güvenlik güncellemesi sözü veriyor. 4720 mAh kapasiteli bataryası ise 70W kablolu hızlı şarj desteği sunuyor.

Infinix Zero Flip için ne kadar ödemek gerekiyor?

Infinix Zero Flip, Rock Black (Kaya Siyahı) ve Blossom Glow (Çiçek Parıltısı) renk seçenekleri ile geliyor. Nijerya’da 1 milyon 65 bin Naira (21828 TL) fiyatla satışa sunulan cihazın küresel pazarlara da önümüzdeki aylarda çıkması bekleniyor.